Касационна жалба е постъпила в Административен съд - Добрич срещу

...
Касационна жалба е постъпила в Административен съд - Добрич срещу
Коментари Харесай

ВАС решава за касирането на изборите за общински съветници в Каварна

Касационна тъжба е постъпила в Административен съд - Добрич против решението на съда да разгласи за нереален резултата от изборите за общински съветници в община Каварна, извършени на 29 октомври 2023 година, разгласен с Решение № 120 – МИ/ 30.10.2023 година на Общинската изборна комисия - Каварна, за установяване на изборните резултати за избиране на общински съветници на Община Каварна. Това оказва се от оповестено предписание на уеб страницата на съда.

С документа съдът разпорежда дубликат от касационната тъжба да бъде изпратен на страните по делото и им дефинира период от три дни да показват отговор по нея. След това делото дружно с касационната тъжба и постъпилите отговори ще бъде изпратено за разглеждане от Върховния административен съд, съобщи Българска телеграфна агенция.

Разпореждането не предстои на обжалване.

Искане за оповестяване на изборите за общински съветници в община Каварна за недействителни насочиха по време на съвещание на Административния съд в Добрич представителите на жалбоподателите по дело, формирано против решение на Общинската изборна комисия в Каварна за оповестяване на разпределението на мандатите в Общинския съвет. Делото е формирано по тъжба на локалната коалиция „ Българска прогресивна линия " („ Левицата! " – Български напредък – ДПС) и претенденти за общински съветници от партия ГЕРБ. В няколко следващи закрити съвещания съдът конституира като заинтригувани страни всички партии и обединения, взели участие в изборите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР