Кървав атентат на улица в СофияНегов сънародник оцелял без драскотина,

...
Кървав атентат на улица в СофияНегов сънародник оцелял без драскотина,
Коментари Харесай

Сириец застрелян с 10 куршума заради трафик на мигранти

Кървав атентат на улица в София
Негов съотечественик оживял без драскотина, арестуван е за “беседи ”

Банда каналджии разрушена седмица по-рано 

Млад сириeц бе убит от засада с близо 10 патрона на дребна улица в столичния квартал “Красна поляна ”. Негов съотечественик като по знамение избегнал дъжда от олово, само че бе арестуван за “разузнавателни беседи ” с криминалисти. Основната версия на проверяващите е, че покушението против двамата чужденци е поради връзката им с канал за трафик на незаконни мигранти.

Изстрелите прозвучали в тъмното към блок 340 към 22 ч в понеделник. Живеещите наоколо помислили, че някой чества рожден ден и хвърля пиратки, само че след няколко минути пристигнали патрулки и коли за спешна помощ. Оказало се, че е убит мигрант, дошъл преди няколко месеца в България и кандидатствал за филантропичен статут като 17-годишен, само че служители на реда не изключваха да е към 20-ина годишен. Той бил надупчен в главата и тялото и умрял за няколко минути. С него бил 35-годишен сириец, който към този момент имал статут на непрекъснато пребиваващ у нас. Той станал свидетел на покушението, само че съумял да избяга без драскотина. По негови изказвания убийците са били двама мъже с тъмни облекла, атлетични на тип, само че не доста високи - на растеж към 170 см. Криели лицата си медицински маски.

Огледите на мястото на престъплението продължиха през целия ден. Не стана ясно дали и къде в региона са живели двамата сирийци, само че убийците доста добре са знаели това, с цел да ги изчакат на пусия на неприятно осветената и безлюдна улица “Добротич ”.

Опитни криминалисти ревизираха дали кървавото закононарушение е обвързвано с разрушената преди седмица софийска тайфа за трафик на незаконни мигранти. Тогава бяха упрекнати общо петима каналджии, отпред с боса им. Групата работила от 2 години, като за суми от 1000 до 3000 евро на човек прекарвали от 10 до 30 преселници от границата с Турция до границата със Сърбия. Вземали коли чартърен, защото при вероятно откриване колите непозната благосъстоятелност нямало да бъдат отнемани в интерес на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР