Картината на държавните финанси през май беше, меко казано, притеснителна.

...
Картината на държавните финанси през май беше, меко казано, притеснителна.
Коментари Харесай

Стефан Янев пред НС: Картината на държавните финанси през май беше притеснителна

Картината на държавните финанси през май беше, меко казано, притеснителна. Това съобщи служебният министър-председател Стефан Янев, който в четвъртък бе изслушан в Народното събрание по отношение на завареното от служебното държавно управление финансово-икономическо положение на страната.

Той регистрира, че огромна част от опцията за преструктуриране на бюджета е била изразходвана в първите четири месеца на годината.
Установено е било редовно несъбиране на данъчни приходи и отстранен следващ надзор на компаниите в страната, което разрешава да се натрупат големи дефицити в системите.

Само през 2020 година страната е платила на частни компании 15,8 милиарда лв., от които 3,4 милиарда лв. са платени на седем компании. През тази година за първите четири месеца три компании са получили 1,3 милиарда лв. обществен запас, разяснява министър председателят по отношение на концетрацията на обществени средства.

Янев сподели, че е било открито голямо разходване на държавен запас във връзка с така наречен ин хаус поръчки.

За късото време на служебното държавно управление успяхме да запазим финансовата непоклатимост и да подобрим събираемостта, с цел да може Народното събрание да вземе решение за преструктуриране на бюджета и увеличение на обществени заплащания, регистрира служебният министър-председател.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР