Картината е ужасяваща и не всеки може да я издържи

...
Картината е ужасяваща и не всеки може да я издържи
Коментари Харесай

Рашков за трагедията на „Струма“: Картината е ужасяваща и не всеки може да я издържи /снимки/

Картината е ужасяваща и не всеки може да я издържи на тази картина. Детайли ще се обясняват в хода на следствие. Не е за гледане там. Да не изпадаме в елементи в тези ранни часове. Да го оставим за други часове. Бих споделил, че такова нещо не съм виждал до момента. Хората са скупчени и на въглен и никой не може да ви каже какъв брой са на брой, нито кои са, би трябвало да се разпознават и да се откриват човек по човек. Едва тогава може да се каже какъв брой тъкмо са на брой. Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков, който е на мястото на случая дружно с премиера Стефан Янев.
"Налага се да се подхващат ограничения на отклонение на придвижването, с цел да може процесуално-следствените дейности да се проведат. Гражданите би трябвало да имат поради това. Ще се отклоняват пътуващите, които ще минават през Радомир. В хода на събитията ще се осведоми навреме. Такива дейности изискват много време и няма да е за един ден ", уточни Рашков.
"Събрали сме се във връзка, който не е прелестен. Това е една покруса, която ни раздруса и сложи условия пред България да реагира доста бързо и да направи вероятното – на първо време да проверява този случай и какво е довело до гибелта на 46 индивида и какви грижи могат да се положат за оживелите. ", разяснява служебният министър председател Стефан Янев.
Към този миг само можем да кажем, че имаме голяма покруса и изричам състрадание и съболезнования към околните на починалите.
"Дано от този случай извлечем нужните поучения и да не позволяваме такива нещастия ", уточни още министър председателят.
Заместник основният прокурор Борислав Сарафов уточни, че имат информация, че 50 пасажери са били в този рейс, 7 са оживели, 45 са починалите. Двама са били водачите. "Пътуват биолози, които ще вземат ДНК материал, с цел да разпознават самоличността на всички жертви. Началната информация, която имаме, е че нямаме български жители. Има две съществени версии: Човешка неточност, а другото е неочаквана техническа нередовност, което е довело до злополуката ", разяснява Сарафов.
Прави се оглед дали е имало спирачен път. По думите му такова произшествие с такива мащаби не е имало.
Автобусите са били общо 4, пътували от Истанбул към Северна Македония. Половин час преди случая пасажерите и водача са почивали на бензиностанция на изхода от София.
Запалването е допустимо да се е получило от допира с мантинелата, след искра. Има версии и с приключване на гориво, заспиване, също са измежду вероятните сюжет.
Оцелелите, които са настанени в „ Пирогов “, се разпитват.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР