Картина, висяла в дома на възрастна жена край Париж, се

...
Картина, висяла в дома на възрастна жена край Париж, се
Коментари Харесай

Французойка държала над котлона си картина за 6 млн. евро

Картина, висяла в дома на стара жена край Париж, се оказа считан за загубен шедьовър на флорентинския художник Чимабуе. Тя е оценена на към 6 млн. евро, съобщи Би Би Си.

Творбата „ Презреният Христос “ с размери 25,8 см на 20,3 см е нарисувана върху пано от топола и евентуално е била част от диптих от 1280 година Той включвал 8 сходни пана със сходни размери, които изобразяват подиуми от Страстите Христови. Две от паната са известни – „ Бичуването на Христос “ в сбирката „ Фрик “ в Ню Йорк и " Дева Мария с младенеца и два ангела " в Лондонската национална изложба.

След проби, в това число с ултравиолетова светлина, с цел да се откри подобие с други произведения на Чимабуе, специалистите заключават, че това безспорно е негова творба. Картината, който собственичката държала над котлона в кухнята си, ще бъде препоръчана на търг в Санлис, Северна Франция, на 27 октомври.

Оценена на 4 до 6 милиона евро творба изобразява Христос, обкръжен от враждебно настроени към него мъже. За пръв път от десетилетия картина на Чимабуе - последния популярен художник на византинизма в Италия, ще бъде препоръчана за продажба на търг. Неговите произведения са доста редки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР