Картина- портрет на река Дунав, дълга 1 километър, беше показана

...
Картина- портрет на река Дунав, дълга 1 километър, беше показана
Коментари Харесай

Видин посрещна най-дългата картина на Дунав

Картина- портрет на река Дунав, дълга 1 километър, беше показана в Крайдунавския парк на Видин. Живеещата в Сърбия художничка Ана Тудор е запечатала на ленено платно неповторими картини от природата по течението на река Дунав и нейните застрашени растителни и скотски типове. Това сподели Франциска Лоуза, от организация за отбрана на дивия свят:
"Авторката на картината е от Хърватия, само че я е рисувала в град покрай брега на Дунав в Сърбия, като тя желае да покаже на хората любовта си към Дунав, както и в картината тя е присъединила предпазени типове и желае тъкмо това да покаже- предпазените типове и да насочи цялата обич към отбрана на околната среда и Дунав. като цяло. Картината ще се демонстрира в осем разнообразни страни, 14 града, които са по поречието на Дунав. Започнали са в германия, тук сега е осмата спирка и ще завършат в Белград, защото авторката сега живее в Сърбия. "
Инициативата е част от програмата на Фестивала на изкуствата "Дунавски талази " във Видин.
Документален филм, представящ богатото многообразие на растителни и скотски типове по поречието на река Дунав, ще бъде прожектиран от 19 часа в парка пред художествената изложба в града.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР