Картина от младежките години на Винсент ван Гог бе продадена

...
Картина от младежките години на Винсент ван Гог бе продадена
Коментари Харесай

Продадоха картина от ранния период на Ван Гог за над 7 млн.евро

Картина от младежките години на Винсент ван Гог бе продадена за 7 065 000 евро на търг в Париж, предадоха международните организации.
Това е първа продажба на търг на творба на холандеца във Франция от 20 години насам, разгласи аукционната къща Арткюриал, уредник на търга, съобщи Българска телеграфна агенция.
Платното "Жени, кърпещи риболовен мрежи на дюните ", бе оценено на сред 3 и 5 милиона евро. То показва селянки, които работят под облачно небе. Творбата е въодушевена от провинциялния пейзаж към Хага, където Ван Гог е прекарал малко време. Той е нарисувал картината, когато е бил на 28 години през 1882 година Купувачът е американски колекционер.
Според уредниците на търга в творбата се откриват всички характерности на творчеството на Ван Гог, по-специално отделянето на внимание на земята и на небето. Това е единственият пейзаж, който Ван Гог рисува през тази ера. Сумата, платена за картината, е международен връх за пейзаж от по този начин наречения холандски интервал на създателя.
Картината беше благосъстоятелност на частен европейски колекционер, който я отдаде чартърен за 8 години до 2015 година на музея на Ван Гог в Амстердам.
Последната продажба в Париж на търг на творба на Ван Гог датира от средата на 90-те години. Това бе картината "Градина в Овер ", продадена за 10 милиона $.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР