Картина на невероятния ще бъде продадена по време на онлайн

...
Картина на невероятния ще бъде продадена по време на онлайн
Коментари Харесай

Да си купиш картина на Дейвид Боуи за 5 долара

Картина на невероятния ще бъде продадена по време на онлайн търг, оповестяват от CNN. Тя е била купена едвам за 5 $ в Онтарио, само че евентуално в този момент за нея ще бъдат дадени най-малко няколко хиляди. Портретът, който носи името DHead XLVI , е част от поредност с близо 47 произведения, основани от Боуи в интервала сред 1995 и 1997 година, споделя Роб Коули, президент на Cowley Abbott, който провежда. “Бяхме доста разчувствани да открием, че творбата е автентично и достоверно ”, добавя той пред AFP. „ Ние сме почитатели на творчеството на Дейвид Боуи и е доста вълнуващо да представим негова картина. “ 

Тя има отличителния автограф на рок легендата, годината 1997-а и изложение, което гласи „ акрил и компютърен колаж върху платно. " Човекът, който я е разкрил, не е колекционер, само че пък доста е харесал картината, споделя Коули. Той се е свързал с тях преди няколко месеца, откакто е видял какво написа на гърба на картината и от този момент изследват произхода на творбата.



Свързват се даже с специалиста Анди Питърс, който от 1978 година събира подписи на Боуи, като по този метод оказва помощ против разпространението на имитации. „ Когато за първи път видях картината, незабавно разбрах каква е тя “, споделя Питърс пред CNN, който си спомня, че портретът е бил продаден на към този момент несъществуващия уеб страница за изкуство Боуи при започване на 2000 година.

„ Не се наложи да видя подписа на гърба, тъй като към този момент знаех, само че явно това беше належащо, с цел да се затвърди договорката. “ Питърс споделя още, че през своята 55-годишна кариера Дейвид Боуи доста пъти е променял подписа си, само че все пак се долавят избрани нюанси, които фалшификаторите не могат да уловят и пресъздадат.



Коули от своя страна прибавя, че Боуи е рисувал приятелите си, фамилията си и други музиканти за поредицата DHead и даже е правил автопортрети, само че в никакъв случай не е пишел имената. „ В този случай даже полът е сложен за различаване, защото няма никакви черти на лицето с изключение на страничния профил и мъчно може да се каже тъкмо кой е индивидът на него. “

Очакваше се цената на картината да доближи до 12 000 $, само че още първия ден е скочила доста. Търгът завършва на 24 юни, тъй че още не се знае сумата, за която ще бъде продадена. През 2018 година аукционната къща Christie's продаде друга картина от поредицата за 27 500 $.

 

 

 
  
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР