Картина на Бойчо Котов ще бъде подарена на папа Франциск

...
Картина на Бойчо Котов ще бъде подарена на папа Франциск
Коментари Харесай

Избраха с гласуване картина за папата

Картина на Бойчо Котов ще бъде подарена на папа Франциск в Раковски на 6 май. Творбата беше определена през днешния ден след гласоподаване. В състезанието на общинската администрация се включиха общо 8 души, които не се занимават професионално с изобразяване.

Местните художници имаха за задача да изобразят храма „ Пресвето сърце Исусово ", където папата ще благослови младите католици. Още преди да стане ясно кой е спечелилият, участниците в състезанието бяха безапелационни:
Георги Плачков, участник в състезанието: Няма да има губещи, даже самото присъединяване единствено по себе си е огромна чест за всеки един от нас. Вълнението е много огромно, залогът е много висок и трябваше да си вдигнем летвата всички на макс, това е много епично събитие за нас.
Картината, която ще бъде подарена на папата, Бойчо Котов е нарисувал за доста малко време.
Бойчо Котов, победител в състезанието: Това съм го направил за към месец, самообразован съм, само че откак се помня се занимавам с изобразяване и от занимание, към този момент ми се е трансформирало като в специалност. Не знам на какъв брой години един път може да се случи, папата да посети града и като локален художник взех решение да се включа.
Предстои с представители на Ватикана да се посочи тъкмо по кое време и по какъв начин картината - победител ще бъде предадена на папата. Останалите произведения от състезанието ще останат в постройката на общината.
Павел Гуджеров, кмет на община Раковски: Смея да кажа, че сме подготвени за посрещането на светия отец.
Ударно завършват и всички ремонтни действия в Раковски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР