Картина на бившия британски премиер Уинстън Чърчил, която е едновременно

...
Картина на бившия британски премиер Уинстън Чърчил, която е едновременно
Коментари Харесай

Анджелина Джоли продава на търг картина на Чърчил

Картина на някогашния английски министър председател Уинстън Чърчил, която е по едно и също време част от политическата и холивудската история, отива на търг, съобщи Асошиейтед прес.

Аукционната къща " Кристис " заяви, че мароканският пейзаж " Минарето на джамията Кутубия ", дело на английския общественик, се предлага на търг от американската актриса Анджелина Джоли идващия месец. Първоначалната оценка на творбата варира сред 2,1 и 3,4 милиона $.

Пейзажът е бил подарен от Чърчил на президента на Съединени американски щати Рузвелт.

На платното е изобразена внушителната джамия от 12 век в град Маракеш, като на фона се виждат Атласките планини. Това е единственото платно, нарисувано от английския водач по време на Втората международна война. То е било сътворено след конференцията в Казабланка, когато Чърчил и Рузвелт се договарят да нанесат проваляне на нацистка Германия. Тогава двамата държавници посещават и Маракеш, като Чърчил среща американския президент с хубостите на града. Британецът му подарява картината с джамията за спомен.

Впоследствие тя е продадена от сина на Рузвелт след кончината на президента. Картината минава през ръцете на няколко притежатели, до момента в който през 2011 я купуват Брад Пит и Анджелина Джоли. Звездната двойка се раздели през 2016 година, а разводът им бе разгласен през 2019 година Платното ще бъде препоръчано на търг от Джоли на 1 март в Лондон в границите на аукциона на " Кристис " за модерно английско изкуство.

Картината може да сложи връх за творба на Чърчил. Досега най-скъпо продадената му работа откри покупател за 1,8 милиона английски лири.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР