Картър Пейдж, бивш съветник по външна политика на президента Доналд

...
Картър Пейдж, бивш съветник по външна политика на президента Доналд
Коментари Харесай

Бивш съветник на Тръмп призна, че е имал контакт с руски вицепремиер

Картър Пейдж, някогашен консултант по външна политика на президента Доналд Тръмп, бе разпитан от американски конгресмени , оповестява Ройтерс.

Той разкри, че се е срещнал с съветски вицепремиер при две пътувания в Москва през 2016 година и се е съветвал с високопоставени чиновници в предизборния щаб на американския водач по отношение на едното посещаване.

Първоначално Пейдж съобщи, че не се е срещал с публични представители на съветското държавно управление по време на аудиенция през юли 2016 година, само че след това сподели, че за " малко " се е срещнал с съветския вицепремиер Аркадий Дворкович , а също по този начин го е видял на вечеря през декември 2016 година

Запитан дали е имал частна среща с Дворкович при втората аудиенция, Пейдж отговори, че са се срещнали на вечеря през декември, когато е бил с хора от университета.

Той също по този начин сподели, че е съобщил на предизборния щаб на Тръмп за пътуването си през юли 2016 година, в това число и на републиканския сенатор Джеф Сешънс, който сега е основен прокурор.

От месеци Пейдж твърди, че визитите и срещите в Русия не са свързани с ролята му на консултант в акцията на Тръмп.

Той бе разпитан в продължение на седем часа от членове на Комисията за разузнаване към Камарата на представителите, които проверяват дали Русия се е намесила на президентските избори. Разпитът е извършен през предишния четвъртък, само че информацията бе изнесена тази седмица.

Пътуването на Пейдж до Москва през юли 2016 година е станало след присъединението му към Тръмп. Той употребявал визитата, с цел да изнесе проруска тирада в университет.

Пейдж разкри, че е бил разпитан от ФБР за Русия и изборите четири или пет пъти тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР