Карлсберг България оперира нова пречиствателната станция в Пивоварна Шуменско в

...
Карлсберг България оперира нова пречиствателната станция в Пивоварна Шуменско в
Коментари Харесай

Карлсберг България инвестира 8 милиона лева в пречиствателната станция в пивоварната си в Шумен

Карлсберг България оперира нова пречиствателната станция в Пивоварна " Шуменско " в Шумен. Тя работи с реактор за вътрешно филтриране на водите, като за цялостното премахване на фосфати и твърди частици, водата минава и през песъчлив филтър. По този метод се обезпечава биологично отнасяне на 100% от отпадъчните води на пивоварната с потенциал от 800 м3 вода за денонощие.

Общата инвестиция възлиза на над 8 000 000 лева, а откриването й е част от уговорката към локалната общественост и опазването на околната среда, оповестиха от компанията.
 Снимка 652160
Източник:

Количеството отпадъчни води варира съгласно равнищата на произвеждане, като междинният годишен размер е над 217 хиляди м³., споделят от Карлсберг.

" Пивоварна Шуменско е една от най-старите в България, ситуирана в красивата естествена околност Кьошковете. Гордеем се с именитата си история, която датира от 1882 година и с традициите си в пивоварството, само че не стопираме да мислим за бъдещето и влагаме в дълготрайни решения, които ще ни оказват помощ да използваме естествените запаси по най-рационалния и виновен метод. Това е израз на нашата споделена отговорност като екип и като компания към районното развиването в град Шумен ", разяснява Георги Делчев, Мениджър на Пивоварна Шуменско.

Доставчик на реактора и реализатор по софтуерната част на плана е нидерландската компания Paques която е профилирана в произвеждане и доставка на съоръжение за пречиствателни станции на отпадни води и една от най-големите в Европа. Изпълнител на строително-монтажните действия е благоевградската " Универсал Строй Консулт ", с която са осъществени и други планове на компанията.

От Карлсберг декларират, че задачата им е реализиране на нулев отпечатък от активността на компанията до 2040 година " Осигуряването на 100% филтриране на отпадъчните води е единствено една от значимите стъпки в тази посока. Ние работим в няколко съществени посоки, свързани с намаляването на въглеродните излъчвания, отделяни в атмосферата; обезпечаване на енергийна успеваемост в пивоварните и стратегии, ориентирани към спестяването на вода, тъй че да осигурим резистентност на всички стадии от пивоварния развой. " - разяснява Методи Стоянов, Директор Производство в Карлсберг България.

Основната упоритост на Карлсберг в световен аспект е постигането на нулеви въглеродни излъчвания в пивоварните до 2030 година и нулев въглероден отпечатък от активността на компанията до 2040 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР