Карлово отчита ръст на заболелите от коронавирус. Още преди два

...
Карлово отчита ръст на заболелите от коронавирус. Още преди два
Коментари Харесай

Емил Кабаиванов, кмет на Карлово: Ситуацията е тревожна, свършиха леглата за лечение на пациенти с COVID-19

Карлово регистрира растеж на заболелите от ковид. Още преди два дни леглата в COVID-отделението бяха изчерпани, а ограниченията в допълнение затегнати. Там към този момент се носят маски и навън.

В локалната болница бяха разкрити в допълнение седем кревати в отделението за лекуване на ковид. Те обаче са заети, което докара до това болните да се изпращат в прилежащи лечебни заведения.

„ Нивата на заболеваемост са високи. В момента имаме към 400 карантинирани. В болничното заведение при потенциал от 47 места, болните са 52. При втората вълна бяхме стигнали до 62 и в този момент вървим към тези равнища. Ситуацията е тревожна”, изясни пред кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

Градоначалникът уточни, че противоепидемичните ограничения са затегнати. „ Тъй като няма опция за ускорена имунизация, маските навън станаха наложителни. Отменихме и всички обществени събития на открито”, уточни още Кабаиванов.

Карлово и Сопот са най-засегнатите области от инфекцията в Пловдивско. Учениците в карловския район от 5 до 12 клас минават на отдалечено образование за идващите две седмици.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР