Карлово.От 21.00 часа на пл. „Васил Левски в града държавният

...
Карлово.От 21.00 часа на пл. „Васил Левски в града държавният
Коментари Харесай

Предстоящи събития на 18 юли

Карлово.
От 21.00 часа на пл. „ Васил Левски " в града президентът Румен Радев ще взе участие в тържествената стратегия за отбелязване на 182 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски.

***
София.
От 09.00 часа Народното събрание ще организира съвещание.

***
София.
От 09.30 часа в Централния боен клуб вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще се срещне с посланиците и непрекъснатите представители на България зад граница на 18 и 19 юли 2019 година в границите на обичайна посланическа конференция. В 10.00 часа изявление е поканен да направи министър-председателят Бойко Борисов. Президентът Румен Радев ще се срещне с посланиците в 16.00.

***
София.
От 11.00 часа в Борисовата градина ще се организира тържествено събитие по случай 182-та годишнина от рождението на Васил Левски. На събитието ще взе участие вицепрезидентът Илияна Йотова. Слово ще произнесе доцент доктор Тодор Чобанов, заместник-кмет на София.

***
София.
От 11.30 часа във фоайето пред северния вход на Народното събрание министърът на защитата Красимир Каракачанов ще показа макет на монумент на 9-а пехотна Плевенска дивизия.

***
София.
От 10.30 часа в Българска телеграфна агенция ще се организира Управителните препоръки на Асоциация на българските туроператори и туристически сътрудници, Българска асоциация на туристическите организации и Сдружение Туризъм имат достойнството провеждат обществена демонстрация „ След туристите, ще си тръгнат ли от България и туристическите компании? За парадоксите на Наредба Н-18 ".

***
София.
От 11.00 часа в постройката на Областна администрация - Софийска област (гр. София, бул. „ Витоша " № 6) заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова ще взе участие в стратегическа консултация по отношение на осъществяване на политиката за районно развиване и програмирането на новата европейска оперативна стратегия за поддръжка на районите в интервала 2021- 2027 година с представителите на общините от Югозападен регион.

***
София.
От 11.00 часа в резиденцията на Кралство Мароко на ул. „ 21 век " 56 ще се организира конференция във
връзка с идния народен празник на Кралство Мароко (Празникът на трона) и учредяването на Мароканско-българската търговско-промишлена палата.

***
София.
От 12.00 часа пред централния вход на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов " ще се организира гала по
формалното даряване на кола за спешна помощ от Велик Приорат България на Суверенен Орден на Св. Йоан от Йерусалим, Рицари на Малта, на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов ".

***
София.
От 16.00 часа в Българска телеграфна агенция (Българска телеграфна агенция) на бул. „ Цариградско шосе " 49 Политическа партия АБВ провежда дискусионна среща на тематика „ Превъоръжаването на Българските военновъздушни сили - без конкуренция ".

***
София.
От 13.00 часа в Кино „ Кабана " (лятна сцена в парка пред НДК, вход от бул. „ Фритьоф Нансен " ) кметът на София Йорданка Фандъкова ще показа лятната културна стратегия на Столична община и специфичното книжно издание с начинания, което ще се популяризира гратис в София.

***
Асеновград.
В 09.30 часа пред барелефа на Васил Левски ще се състои церемониален митинг-поклонение за отбелязване на 182-та годишнина от рождението на Апостола.

***
Благоевград.
От 10.00 часа на площад „ Васил Левски " ще бъдат положени цветя пред бюст-паметника на Дякона.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в постройката на Областната администрация, ет.1, Конферентна зала ще се организира конференция на тематика " Заплашва ли човешки животи сивата стопанска система в България? ".

***
Бургас.
От 11.00 часа с полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в Морската градина ще бъдат маркирани 182 години от рождението на Апостола на свободата.

***
Бургас.
От 18.00 часа при възпоменателни монумент на летище „ Сарафово " ще се състои гала в памет на терористичния атентат преди седем години на летището.

***
Варна.
От 9.00 ч. пред паметника на Апостола в Морската градина ще се организира честване по случай 182-та годишнина от рождението на Васил Левски.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Ритуалната зала на Община Велико Търново министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова ще взе участие в полемика на тематика „ Образцова община ".

***
Видин.
От 11.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще се запознае с хода на ремонтните действия на постройката на Драматичния спектакъл и на Централната пешеходна зона във Видин.

***
Враца.
От 10.00 часа пред паметника на Дякона, на площад „ Левски ", с тематична стратегия ще бъде маркирана 182-та годишнина от рождението на Апостола на свободата - Васил Левски.

***
Добрич.
От 10.00 часа пред Паметника на Васил Левски ще се организира общоградско поклонение и полагане на цветя във връзка 182 години от неговото рождение.

***
Дупница.
От 10.00 часа пред паметника на Васил Левски ще бъде маркирана годишнината от рождението му.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа пред бюст-паметника на Васил Левски ще бъдат тържествено маркирани 182 години от рождението на Апостола на свободата.

***
Ловеч.
От 14.00 часа окръжният съд ще гледа мярката за неотклонение на обвинената за взимане на рушвет за издаване на ТЕЛК решения.

***
Каварна.
От 11.00 часа с поклонение пред бюст-паметника на Васил Левски в градския парк на Каварна и полагане на венци и цветя ще бъдат маркирани 182 години от рождението на Апостола.

***
Карлово.
От 09.00 часа с тържествена света литургия в храм " Св. Николай " ще стартира XXVIII Народен събор, отдаден на 182 години от рождението на Васил Левски и празник на град Карлово. От 10.00 часа ще се състои поднасяне на цветя на гроба на Гина Кунчева. От 10.15 часа ще се състои Литийно шествие от храм " Св. Николай " - ул. " Ал. Стамболийски " - ул. " Ген. Гурко " - пл. " 20-ти юли ". От 10.30 часа ще се състои Тържествен обред по издигане на знамената на Република България и град Карлово, молебен за благоденствието на града и жителите му и посрещане на националния туристически поход " По стъпките на Левски ". От 11.30 часа в НМ " Васил Левски " ще се състои връчване премиите на фондация " Васил Левски " и комитет " Васил Левски " - Карлово, книжовен салон. От 17.00 часа на Площад " 20 -ти юли " ще се организира концерт на художествените сформира от структурите на СОСЗР. От 19.30 часа в НМ " Васил Левски " ще се състои 25 години народен поход " по стъпките на Левски ". От 20.20 часа в НМ " Васил
Левски " ще се състои изнасяне на знамето на карловския революционен комитет. В 21.00 часа на площад " Васил Левски " програмата ще приключи с Тържествен протест - заря.

***
Кърджали.
От 11.30 часа пред паметника на Васил Левски ще се състои тържествено честване на 182-та годишнина от рождението му.

***
Монтана.
От 11.00 часа в заседателната зала на ОДМВР-Монатна шефа на ОДМВР монтана старши комисар Пламен Томов ще организира месечен брифинт за осъществената активност през месец юни 2019 година

***
Плевен.
В 11.00 часа ръководителят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев и общински съветници ще поднесат цветя пред паметника на Апостола на свободата във връзка 182-ата годишнина от рождението му.

***
Плевен.
В 15.00 часа в Областна администрация ще се организира съвещание на регионалната епизоотична комисия.

***
Пловдив.
В 10.00 часа пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика ще се състои
тържествено отбелязване на 182-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата.

***
Пловдив.
От 18.30 часа с поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика и полагане на венци и цветя в Пловдив ще бъде почетена 182-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата.

***
Поморие.
От 11.00 часа пред паметника на Апостола с обред по поднасяне на венци и цветя ще бъдат маркирани 182 години от рождението на Васил Левски.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа пред Паметника на Васил Левски ще се състои церемониален общоградски обред с
поднасяне на венци и цветя.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа пред паметника на Левски тържествено ще бъдат маркирани 182 години от рождението на Апостола.

***
Търговище.
От 09.00 часа пред барелефа на Апостола на площад „ Независимост ще се състои обред за поднасяне на венци и цветя в символ на благодарност към делото на Левски. Ученици от II СУ „ Проф. Никола Маринов " ще изнесат художествената комбинация „ Левски в нас.

***
Трън.
От 14.00 часа в заседателната зала на Община Трън ще се организира постоянно съвещание на Общинския съвет.

***
Хасково.
От 10.30 часа цветя пред паметника на Васил Левски (в двора на СУ " Васил Левски " ) ще се състои обред по полагане на венци и цветя.

***
Шумен.
От 09.00 часа в храм „ Свето Възнесение Господне ", където ще бъде отслужена панихида за починалите и молебен за здраве и благополучие, във връзка 141 години от освобождението на Шумен и 182 години от рождението на Васил Левски.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на регионална администрация ще се организира съвещание на Областната епизоотична комисия.

***
Шумен.
От 10.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред монументи и паметни плочи, свързани с
освобождението на Шумен - пред паметника на капитан Колесников, паметника на военачалник Мадатов и паметника на заровените съветски воини.

***
Шумен.
От 11.30 часа пред паметника на Васил Левски стартира ритуалът по полагане на венци и цветя във връзка годишнината от рождението на Апостола.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР