Карлос Алкарас вече е част от третия кръг на Ролан

...
Карлос Алкарас вече е част от третия кръг на Ролан
Коментари Харесай

Нова крачка по пътя към титлата: Алкарас загуби сет срещу 112-ия, но е в третия кръг на РГ!

Карлос Алкарас към този момент е част от третия кръг на Ролан Гарос, откакто срещна непредвидени компликации против тенисист отвън първата стотица, само че не позволи изненада и заслужи мястото си измежду най-хубавите 32-ма в конкуренцията. Испанецът, който предишния понеделник възобнови статута си на международен номер едно, дойде в Париж като главният любимец на букмейкърите за трофея на втория шампионат от Големия шлем, поради обстоятелството че към този момент загатна за отличната си форма на червени кортове, печелейки купите на домашната си сцена в Барселона и в Мадрид.

На старта на акцията си във френската столица младежът отпусна едвам седем гейма на квалификанта Флавио Коболи, до момента в който през днешния ден не показва същата доминантност на корта и позволи да загуби един сет от международния номер 112 Таро Даниел, но нямаше проблеми, с цел да победи с успеха, пристигнала за 2 часа и 25 минути на корта - 6:2 3:6 6:1 6:2. По този метод младежът към този момент е една крачка по-близо до трофея от Ролан Гарос, като в идващия си мач ще срещне първия подложен тенисист на пътя си в лицето на 26-ия в схемата Денис Шаповалов, който е някогашен полуфиналист от Уимбълдън.

Карлитос още през цялото време на дуела зае извънредно нападателна позиция на ретур, взимайки рано топката след нейния отскок, с което притисна японеца и той се пречупи, като неколкократно заби ударите си в мрежата и пробивът в актива на първенеца от US Open беше реалност. Отпуснат от обзелото го напрежение на старта, международният номер 112 загатна, че е кадърен да се надиграва от главната линия с испанеца и без да позволява лековати грешки, си обезпечи точка за рибрейк. Алкарас на собствен ред пък в основната обстановка усъвършенства качеството на своя форхенд, като стартира да залага повече на точността и устойчивостта си в дългите разигравания в сравнение с грубата мощ и скоропостижно изрази игровото си предимство посредством втори пробив на сметката си, към която причисли и откриващия сет след отлична композиция наоколо до мрежата.

На старта на втората част привидно непредвиден спад сполетя играта на любимеца, чиито грешки от главната линия започнаха да доминират в представянето му, до момента в който Даниел остана правилен на стила си да държи топката в корта и се поздрави с преднина от пробив. Оттам нататък настъпи същинският тест за японеца, който трябваше да поддържа равнището си постоянно на начален удар, като пласираше сервиса си на неуверения бекхенд ретур на топ поставения, което му носеше значително лесни точки в сметката. Карлитос пък подвигна оборотите и влагаше цялата си сила във всяка точка в опита си да навакса изгубеното, като даже доближи брейкбол, само че колкото и немислимо да изглеждаше преди срещата, то Даниел остана забележително невъзмутим във фундаменталните мигове и възвърне равенството в обособените елементи.

С настъпването на третия сет Карлитос очевидно се активизира и незабавно превключи на идната предавка, като ловко организираше акциите си в нападателен проект и дочакваше точния миг, с цел да нанесе завършващ удар, с който значително не даваше никаква опция на международния номер 112 даже да реализира контакт с топката. По този метод Даниел изгуби всевъзможен темп в играта си и загуби пет поредни гейма, като беше напът да му бъде " вързан геврек ", само че посредством добра вариативност с излизания на мрежата отрази сетбол, с цел да разпише в резултата, до момента в който Алкарас неколкократно провокира бурните овации на трибуните с фамозни осъществявания и записа втори сет против името си.

Преди старта на четвъртата част " самураят " употребява правото си да отиде до съблекалните, само че незабавно след връщането си на корта продължи да бъде лесна плячка за Карлитос, чиито оръжия в атакуващия вал на играта към този момент действаха на нормалното си равнище и след двойна неточност на международния номер 112, то пробивът в актива на топ поставения не закъсня. Впоследствие първата ракета на планетата подцени обстановката и вдъхна лъч вяра за Даниел, който засвидетелства, че има още какво да покаже и реализира рибрейк, повеждайки с 2:1, но това се оказа последният позитивен миг в конфликта за новобранеца. Алкарас стремително още веднъж възобнови превъзходството си в разиграванията и уинърите в сметката му прогресивно се увеличаваха, до момента в който той не изпитваше никакво терзание да нанася попадения от всички краища на корта, при което изцяло обезличи японеца в остатъка от срещата и не му отпусна нито един гейм повече, преди да постави точка на разногласието в срещата.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР