Карлос Алкарас се класира за финала на турнира по тенис

...
Карлос Алкарас се класира за финала на турнира по тенис
Коментари Харесай

Алкарас и Циципас ще играят на финала в Барселона

Карлос Алкарас се класира за финала на шампионата по тенис от сериите " Мастърс " на клей в Барселона (Испания) с награден фонд от над 2,8 милиона евро. Защитаващият купата си от предишния сезон представител на домакините нямаше проблеми против 12-ия в схемата Даниел Еванс (Великобритания) и завоюва с 6:2, 6:2. 

В спор за купата Алкарас ще срещне Стефанос Циципас. Представителят на Гърция, който е подложен под номер 2, отстрани Лоренцо Музети (Италия) с 6:4, 5:7, 6:3 за 2:29 часа. Алкарас, който има 22 победи в 24 мача от началото на сезона, ще се опита да стане първият тенисист, който пази трофея си след трите следващи трофеи на Рафаел Надал от 2016 до 2018 година. Испанецът и Циципас са играли три пъти, а Алкарас е спечелил и трите мача, в това число и на четвъртфиналите в Барселона през предходната година. 

" Чувствам се в действителност удобно да играя тук в Барселона. Стефанос също направи страхотни мачове. Миналата година имахме лют дуел, по този начин да се каже. Знам, че той е в действителност добър човек отвън корта, тъй че ще се опитам да не помни всичко, което се случи в предходните мачове, да се съсредоточа върху играта си и да се опитам да печеля на следващия ден ", сподели испанецът. 

Циципас и Музети се затрудниха в сервис геймовете си. Гръцкият тенисист осъществя шест от 11-е си точки за пробив, до момента в който Музети се оправи 5 от 10. 

" Беше физически мач. Трябваше да покрием доста метри на корта и той направи някои невероятни удари в отбрана, които в действителност въобще не чаках. Беше психическо предизвикателство ", сподели Циципас, който усъвършенства върха си против Музети до 4-0. 

Циципас доближи край в Барселона през 2018 и 2021 година, като и двата пъти загуби от 12-кратния първенец Рафаел Надал. Испанецът пропусна тазгодишното издание заради травма на бедрото, поради която е навън от корта от януари.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР