Карлос Алкарас продължава успешно защитата на титлата си в Маями.

...
Карлос Алкарас продължава успешно защитата на титлата си в Маями.
Коментари Харесай

Карлос Алкарас продължава наказателната си акция в Маями

Карлос Алкарас продължава сполучливо отбраната на купата си в Маями. Световният №1 се класира на полуфинал, откакто завоюва мача си с Тейлър Фриц с 6-4, 6-2.

Испанецът се нуждае от купа във Флорида, с цел да резервира позицията си на върха в международната класация. Той за първи път се изправи против Фриц, само че и в двата сета стартира с ранни пробиви, показвайки, че желае да управлява събитията от самото начало. Американецът съумя да се пребори за по-голяма конспирация в първата част и стигна до точки за рибрейк, само че нищо повече. Докато във втората позволи пробив още в първия гейм, а след това и още един в седмия.

За Алкарас това е трета победа от началото на сезона против противник от топ 10. Освен това, триумфът за испанеца е десети следващ, а салдото му през сезона е 18-1.

Следващият му противник ще бъде Яник Синер, който той победи на полуфинал на Индиан Уелс и към този момент има три триумфа в пет срещи с този съперник. Ако Алкарас завоюва шампионата, той ще се трансформира в осмият тенисист, който победи и на Индиан Уелс, и в Маями.

Карен Хачанов също е на полуфинал, където ще се изправи против Даниил Медведев. Хачанов отстрани с 6-3, 6-2 Франсиско Черундоло (Аржентина). Номер 14 в схемата на шампионата имаше потребност единствено от час и 16 минути, само че и малко нерви и напрежение в първия сет на мача. Черундоло проби подаването на руснака за 3-2, възползвайки се чак от третата алтернатива. Но незабавно по-късно Хачанов подвигна оборотите и му го върна два пъти, с цел да поведе с 5-3. Вторият сет беше доста по-лесен с две взети подавания на Черундоло в първите пет гейма и задатък от 4-1 за руснака. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР