Карлос Алкарас призна, че не е имал никакъв отговор срещу

...
Карлос Алкарас призна, че не е имал никакъв отговор срещу
Коментари Харесай

Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен, той играе перфектен тенис

Карлос Алкарас призна, че не е имал никакъв отговор против Григор Димитров в дуела им от четвъртфиналите на тенис шампионата от сериите Мастърс 1000 в Маями тази нощ.

Българинът се наложи с 6:2, 6:4 и се класира за четвъртия си полуфинал тази година.

След дуела Алкарас, който е номер 2 в международната класация, изясни, че се е чувствал като възпитаник по време на срещата с поставения под номер 11 в схемата Димитров.

" Той ме накара да се усещам като 13-годишен. Беше необикновено. Опитвах се да приказвам с моя щаб. Казах им, че не знам какво повече мога да направя ", бяха първите думи на 21-годишния Алкарас.

" Григор игра необикновен тенис, бих го нарекъл съвършен. Не можех да намеря никакъв метод, по който да го накарам да се усеща неловко на корта. Мисля, че той изигра превъзходен мач. Нямах никакъв отговор, тъй като в неговата игра просто липсваха слабостите. Наистина не знаех какво да направя и по тази причина сега съм фрустриран. Показах борба на корта и персонално аз съм удовлетворен от моето си показване, само че нямаше какво повече да сторя ", добави испанецът на конференцията след мача.

" Предишния път, когато той ме победи в Шанхай, аз не бях на положително равнище и не бях удовлетворен от играта си. Сега обстановката е друга ", съобщи Алкарас, който позволи втора поредна загуба от българина, само че продължава да води с 3-2 триумфа.

Алкарас ще падне до номер 3 в класацията на ATP в понеделник, в случай че Яник Синер завоюва трофея в Маями.

" Сезонът одеве стартира, занапред има още доста шампионати. Чувствам се чудесно физически, би трябвало да продължа да упражнявам добре, да се любувам на тренировките и в действителност чакам с неспокойствие да играя на идващия шампионат “, сподели още Алкарас.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР