Карлос Алкарас навярно никога няма да забрави миналия сезон, след

...
Карлос Алкарас навярно никога няма да забрави миналия сезон, след
Коментари Харесай

След 4-месечно отсъствие: Алкарас се завърна победоносно на корта в Буенос Айрес

Карлос Алкарас вероятно в никакъв случай няма да не помни предишния сезон, откакто точно по време на него 19-годишният испанец направи идната крачка в кариерата си и с изключение на завоюваните титли на Мастърсите в Маями и Мадрид, то Карлитос победи с дебютната си купа от Големия шлем на US Open, която също по този начин го възкачи на трона в международната класация. Тийнейджърът след това в края на 2022-ра, при присъединяване си на шампионата в зала " Берси ", претърпя травма, обвързвана с разкъсването на коремен мускул, и поради сложността на контузията си, за международния номер две беше ясно, че сезонът за към този момент е завършил.

В този миг погледите бяха пренасочени към Откритото състезание на Австралия, където Алкарас трябваше да брани статута си на първа ракета на планетата. Контузия в последния вероятен миг обаче извади испанеца от първия " мейджър " шампионат за годината, при което Новак Джокович се възползва напълно от по този начин стеклите се условия и се поздрави с юбилеен десети трофей на Зеления континент, като оглави международната класация.

По този метод отсъствието от Тура на първенеца от US Open доближи и даже задмина нежеланите 4 месеца, в които ибериецът се трудеше неуморно да се завърне на корта в най-хубавото си лице, като това се случи през днешния ден на АТР 250 шампионата в Буенос Айрес. Карлитос, който зае ролята на топ подложен в аржентинската столица, образно показва, че макар двете контузии, които го сполетяха, то той още веднъж е подготвен да се бори за върховете на тениса и реализира трисетов триумф, пристигнал за час и 59 минути на корта, против експерта на клей Ласло Джере - 6:2 4:6 6:2. По този метод международният номер 2 се класира за четвъртфиналната фаза на конкуренцията, където му следва да срещне квалификанта Душан Лайович.

Двубоят започва с безпроблемно извоюван гейм в актива на сърбина, като с напредването си по корта младежът от Мурсия даде ясно да се разбере, че контузиите му към този момент са в предишното и незабавно осъществя поредност от марковите си печеливши отигравания, с цел да се поздрави с ранен пробив. Сериозната жадност за триумф на Алкарас, подбудена значително от 4-месечното му неявяване от Тура, го караше своебразно да лети по корта в типично собствен жанр и той се представяше покрай върха на качествата си. Шампионът от US Open в същото време безспирно произвеждаше уинър след уинър и скоропостижно съумя да дублира преимуществото си в резултата, записвайки откриващия сет против името си.

В началото на втората част младежът се сблъска с първите си сложни мигове на корта и трябваше да отразява брейкболи, при която си задача се довери на своя начален удар, като оцеля и на собствен ред притисна подаването на международния номер 57. Джере на собствен ред също не остана обратно и образно засвидетелства обстоятелството, че точно землената настилка е неговата обичана и в осмия гейм беше напът сензационно да пробие, но здравите нерви на ибериеца му разрешиха да навлезе в серия от печеливши удари от форхенд страната си и той резервира сервиса си от обстановка 0:40.

Впоследствие международният номер 2 доближи нови два шанса за пробив, представляващи по този начин наречените " скрити мачболи ", само че несъразмерното му предпочитание да търси завършващо отиграване при всеки собствен контакт с топката му изигра неприятна смешка и той пропиля опциите си. В тези минути по-високоранкираният играч очевидно се намираше надалеч от най-хубавото си лице на корта и още веднъж изостана с 0:40, като в този случай Джере не остави безнаказан спада в играта на младежа, възстановявайки равенството в обособените сетове посредством извънреден бекхенд по правата.

С настъпването на решителната трета част Карлитос възобнови високопроцентните си попадения от длановия си удар, като непроменяемо излизаше победител в престрелките от дъното на корта и съществено подкрепят от грешките на сърбина излезе напред с пробив задатък. Оттам насетне сервисът на Алкарас също стартира да действа на нужното ниво и спокоен за спечелването на своите подавания, първенецът от US Open безспирно на ретур притискаше Джере, което му донесе втори брейк на сметката и той постави точка на разногласието, потегляйки победоносно през новия сезон.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР