Карлос Алкарас и Ян-Ленард Щруф ще спорят за титлата на

...
Карлос Алкарас и Ян-Ленард Щруф ще спорят за титлата на
Коментари Харесай

Шампионът срещу „щастливия губещ“: Един неочакван финал в Мадрид


Карлос Алкарас и Ян-Ленард Щруф ще спорят за купата на Мастърс шампионата в Мадрид в неделя вечер. За единия от двамата достигането до финала към този момент не е особена вест. 20-годишният испанец завоюва купата преди 12 месеца и през днешния ден ще опита да се трансформира в едвам втория тенисист в историята на шампионата след Рафа Надал, който съумява да отбрани трофея си.

От другата страна на мрежата ще има противник, за който надали някой е очаквал да бъде там. Особено откакто загуби в последния кръг на квалификациите. 33-годишният Щруф ще опита да се трансформира в първия „ благополучен губещ “ с трофей на равнище Мастърс 1000.

Разликата във възрастта им е 13 години, само че Алкарас има преимущество във връзка с опита в огромни мачове. За него това ще е 13-и АТР край, а към този момент има 4 трофея на равнище Мастърс 1000. За германеца следва едвам втори край, откакто през 2021-а загуби разногласието за трофея в Мюнхен против Николоз Басилашвили. Титла ще усили доста и възможностите на Карлитос да се изкачи още веднъж под №1 на 22 май.

„ Наслаждавам се да играя тук в Мадрид. Винаги пробвам да развеселявам почитателите, а и себе си. Не мисля, че има напрежение да играя тук, просто желая да играя добър мач, да реализира положителни резултати. Много особено е за мен, любувам се на всяка секунда тук, единствено по тази причина мисля. “

Преди 12 дни Щруф загуби от Аслан Карацев в квалификациите, само че шансът му се усмихна и той съумя да влезе като „ благополучен губещ “ в главната скица. Победата над Стефанос Циципас и взетият реванш против Карацев към този момент му донесоха място в историята. Той ще опита да се трансформира и в най-възрастния дебютант с трофей на това равнище и в едвам четвъртия тенисист, за който първата АТР купа е на равнище Мастърс 1000.

Алкарас е в серия от 20 следващи победи в Испания, само че досегашните мачове посред им могат да вдъхват убеденост на Щруф. Той завоюва в три сета преди две години на Ролан Гарос, а предходната година загуби след равностойни пет сета на Уимбълдън.

„ Изиграхме необикновен мач на Уимбълдън предходната година и бях доста покрай това да го победя, само че той направи някои невероятни удари в тайбрека. Сега ще бъде друго. Това е в Испания, в Мадрид. Мисля, че е с 20-0 на испански клей кортове, тъй че ще е доста тежко. Ще би трябвало да пожертвам, другояче няма да имам късмет. Ще дам всичко от себе си, с цел да го победя и да печеля първата си купа. “

Щруф, който е 28-и в класацията онлайн, ще се надява мощните му удари от дъното на корта да носят триумфи, а в това време да съумява да приключва допустимо най-вече точки на мрежата. Дали ще успее? Ще разберем от 19:30 часа.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР