Карлес Пучдемон все пак ще остане да се крие в

...
Карлес Пучдемон все пак ще остане да се крие в
Коментари Харесай

Пучдемон все пак ще се крие в Белгия


Карлес Пучдемон въпреки всичко ще остане да се крие в Белгия. Поне към този момент. Уволненият от Мадрид каталунски водач няма да се върне в Испания през идващите седмици. Това заяви неговият белгийски юрист, съобщи Нова телевизия. Той остава в Брюксел, където е отседнал в непретенциозен хотел. В персоналния си уебсайт пък самият Пучдемон написа, че е " водач в изгнание”.

Според наблюдаващи тактиката на сепаратист номер 1 е да изчака да види дали Испания ще показа пред белгийските управляващи искане за екстрадиция, откакто не се яви на призовка за предоставяне на показания. В случай на такава молба белгийските управляващи ще имат потребност от време, с цел да излязат с решение по проблема. Това от своя страна дава и време на Пучдемон, с цел да задържи интернационалното внимание към неговия случай.

Пучдемон, дружно с 13 други някогашни членове на своята администрация, беше свикан да се яви пред профилиран съд за тежки закононарушения поради обвинявания в протест след провеждането на референдума за самостоятелност. Ако бъде приет за отговорен по тези обвинявания, 54-годишният политик може да получи присъда до 30 години затвор.

Той е упрекван и в противодържавна активност и корист със средства. В сряда някогашният каталунски водач съобщи, че няма да търси леговище в Белгия, а се намира в страната, с цел да " приказва с Европа ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР