Карл Юнг и един индиански вожд обсъждали психичните заболявания на

...
Карл Юнг и един индиански вожд обсъждали психичните заболявания на
Коментари Харесай

Покажете ми един нормален и аз ще ви го излекувам ~ Карл Юнг

Карл Юнг и един индиански водач обсъждали психологичните болести на западната цивилизация. След едно посещаване на вожда точно в тая цивилизация, той направил своето просто умозаключение и го споделил с фамозния психиатър: „ Вашите хора са заболели, тъй като мислят едно, приказват друго, а правят трето ".


(26 юли, 1875 - 6 юни, 1961г.)

Духът не може да бъде притежаван.

Само парадоксите могат ненапълно да обзет пълнотата на живота.

Срещата на два характера е като взаимоотношението сред два химични детайла: има ли реакция и двата се трансформират.

Когато едно вътрешно състояние не се осъзнае, то се случва на открито като орис, т.е. в случай че индивидът остане недиференциран и не осъзнае несъгласието в себе си, светът би трябвало да изобрази спора, като се раздели на две половини.

Емоционалните връзки са връзки на въжделението, обременени от принудата и несвободата: от другия се чака нещо, като по подобен метод и той, и ние самите ставаме несвободни. Обективното знание лежи прикрито зад прочувствената съотнесеност; наподобява, че това е огромната загадка - едвам посредством нея е допустимо същинското coniunctio /сакралното обединение на душите и телата/.

Не съществува по-добро средство, с цел да се опази индивида от обезличаване, от притежаването на някаква загадка, която той желае или е задължен да опази.

Вашият поглед ще се проясни едвам тогава, когато съумеете да погледнете в личната си душа.

Всичко, което ни нервира у близките, в действителност ни води към самоопознаване.

Обратното на любовта не е омразата, а властта.

Развитието на мозъка значи разширение на границите на мисълта и всяка стъпка напред е едно мъчително и мъчно достижение.

Светът не съществува самичък за себе си, той е и подобен какъвто ми наподобява.

Характеристика на западната теософия е изпълването на съзнателния разум с идеални концепции, а не борбата със сянката и света на тъмнината. Човек не става прояснен като си показва фигури от светлина, а като прави мрака умишлен.

Снимки ~ pastuh.blog.pl

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР