Карл Лагерфелд напусна света на 85-годишна възраст, но името му

...
Карл Лагерфелд напусна света на 85-годишна възраст, но името му
Коментари Харесай

10 любопитни факта за Карл Лагерфелд

Карл Лагерфелд напусна света на 85-годишна възраст, само че името му ще остане вечно запомнено.

Световноизвестният фешън дизайнер бил прочут с особения си темперамент, сдържаност и мощната пристрастеност към модата.

Ще ви срещнем с 10 любопитни обстоятелството за Карл Лагерфелд, с които да си спомним с усмивка на разположение за него.

1. Карл Лагерфелд е немски фешън дизайнер и фотограф. Роден е на 10 септември през 1933 година в Хамбург. В началото семейството му е била Лагерфелдт, само че в следствие взема решение да махне последната писмен знак. Твърдял е, че по този начин името му звучи по-добре от комерсиална позиция и е по-лесно за изписване. Освен „ Chanel “, Лагерфелд е оглавявал и „ Fendi “, a през 1979 година стартирал и личната си марка – „ Lagerfeld “.

A post shared by KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) on Sep 27, 2018 at 1:36am PDT

2. Лагерфелд не е желал деца и семейство. Дизайнерът не е споделял доста за персоналния си живот, само че най-голямата му обич е била неговата котка. Шупет е известна в стилните среди и има безчет почитатели в обществените мрежи. Котката има две персонални камериерки, яде хайвер и пилешки пастет, сервирани в дизайнерски чинии Goyard и пътува с частни самолети.

A post shared by Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) on Feb 5, 2019 at 1:41pm PST

3. Запазена марка е бялата му коса, вързана на ниска опашка, черната вратовръзка, слънчевите очила и черните кожени ръкавици без пръсти. Обичал е ръкавиците, тъй като са правили ръцете му да наподобяват по-дълги. Това се счита за симптом на влиятелност. Също по този начин е имал комплекс, подбуден от майка му, че ръцете му не са красиви.

A post shared by KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) on Jul 10, 2019 at 10:55pm PDT

4. Приемал е татуировките за нещо извънредно, което си вършат единствено простаците. Сравнявал ги е с носенето на рокля на Pucci цялостен живот, която стои добре единствено на млади години.

5. Той е спал тъкмо по 7 часа в денонощие с дълга бяла риза. Споделял е, че даже къщата му да се срути, още веднъж ще спи 7 часа – нито повече, нито по-малко.

6. Дизайнерът е водил дългогодишни борби с тежестта, само че не е бил и обожател на фитнеса. Благодарение на специфична диета, създадена за него, е измършавял с 40 кг, с цел да носи костюмите на Еди Слиман. Лагерфелд ненавижда дебелите майки, които стоят с чипс на дивана и настояват, че слабите манекенки са грозни.

7. Карл е обожавал да чете книги. В персоналната си сбирка е имал над 300 000 хартиени издания.

A post shared by KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) on Jun 10, 2017 at 2:24am PDT

8. За него долнището на спортен екип е бил симптом за проваляне и загуба на надзор над живота.

9. Карл Лагерфелд е държал на истината и е бил на моменти прекомерно пряк. Той е подлагал на критика Ангела Меркел, че панталоните и саката ѝ са ужасни. Казвал е на Адел, че роклите ѝ са прекомерно консервативни. Това е повода да бъде както ненавиждан, по този начин и доста обичан и скъп.

10. Ненавиждал е интелектуалните диалози, тъй като се е интересувал единствено от личното си мнение.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР