Карим Бензема си вкара автогол, но неговият тим Ал Итихад

...
Карим Бензема си вкара автогол, но неговият тим Ал Итихад
Коментари Харесай

Карим Бензема отбеляза автогол, но се реваншира с асистенция за успех на Ал Итихад в Азиатската Шампионска лига

Карим Бензема си вкара автогол, само че неговият отбор Ал Итихад завоюва с 2:1 против Навбахор (Узбекистан) и се класира за четвъртфинал в Азиатската Шампионска лига. Първата среща сред двата тима в Наманган приключи 0:0.

Срещата и в този момент вървеше наедно – 1:1 четири минути преди края, когато Тома Татабадзе си вкара автогол и обезпечи триумфа на Ал Итихад. В идващия стадий на континенталната конкуренция Бензема и съотборниците му ще срещнат различен тим от Саудитска Арабия – Ал Хилал.

Бензема се беше върнал в отбрана в 25-ата минута, само че не съумя да почисти и с глава прати топката в личната си врата при осъществяване на Джамшид Искандеров на свободен удар. Но в 6-ата минута на добавеното време на първата част Бензема се реваншира. След ъглов удар за неговия отбор, той скочи най-високо и смъкна топката в краката на съотборника си Абдерразаг Хамед-Алла. Мароканецът овладя бързо и прокара топката под плонжа на вратаря Уткир Юсупов.

Мачът вървеше към тъждество и възможни продължения, когато при следващото статично състояние – още веднъж ъглов удар, грузинецът Татабадзе несръчно почисти след центриране на Салех Ал Амри. Топката разказа парабола и заблуди вратаря Юсупов, който нямаше доста шансове да избави.

Така Ал Итихад е един от трите тима от Саудитската Про Лига, който отива в идващия стадий.

По същото време воденият от Жорже Жезуш тим на Ал Хилал реализира втори триумф с 3:1 над Сепахан (Иран) и също се класира след триумф с 3:1 и в първия мач. Първото полувреме приключи без голове, а иранците поведоха в 55-ата минута посредством Фаршад Амадзадех. Но единствено три минути по-късно очакванията им се стопиха, защото Сиаваш Яздани беше отхвърлен от игра с червен картон.

В рамките на 20 минути най-после Ал Хилал вкара три гола посредством Салем Ал Даусари, Рубен Невеш и сръбския таран Александър Митрович и се класира в идната фаза.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР