Кариерата си 22-годишната Зендая започва в сериала Shake It Up

...
Кариерата си 22-годишната Зендая започва в сериала Shake It Up
Коментари Харесай

Зендая и предизвикателствата на Еуфория“

Кариерата си 22-годишната Зендая стартира в сериала Shake It Up - част от добре познатите на всички ни тийнейджърски продукции на Disney. И не е единствената - тъкмо по този метод започват и Бритни Спиърс, Джъстин Тимбърлейк, Селена Гомес, Майли Сайърс, братята Джонас и така нататък

И тъй като всички изброени дотук през днешния ден се занимават с пеене - най-много, Зендая също не прави изключение. Така през 2013 година излиза и една от най-разпознаваемите ѝ песни - " Replay ". Голямата ѝ пристрастеност обаче е киното, което постепенно, само че несъмнено, надвива над музиката.

През последните няколко години Зендая имаше функции в " Спайдърмен: Завръщане вкъщи " (2017 г.) и " Най-великият шоумен " (2017 г.). Съвсем скоро ще я забележим и в " Спайдърмен: Далече от вкъщи ", само че до момента в който това се случи, можем да я гледаме в новия сериал на HBO - " Еуфория ".

Как " Еуфория " провокира хората

Има и друго за гледане - с изключение на феноменалната Зендая

А видяното в излъчените към този момент три епизода ни беше изцяло задоволително, с цел да разберем, че Зендая несъмнено желае да избяга от неангажиращите и леки функции, в които се е представяла до момента.

В " Еуфория " тя играе Ру - объркана 17-годишна тийнейджърка, която постоянно губи надзор над страстите си. Разбира се, не и без помощни средства. Именно поради опиатите прекарва и последното си лято в клиника за лекуване на зависимости. Сериалът ни я демонстрира в миг, в който се връща към всекидневието си на съвсем пълнолетна млада жена. Проследява и до каква степен е " подготвена " (или може би до каква степен не е готова) за всички изкушения на живота.
 Снимка 431766

Уви, проблемите с опиатите са влезнали под кожата ѝ прекомерно надълбоко, с цел да бъдат по този начин елементарно изкоренени. Особено когато в историята се намесват и няколко нейни връстници - всеки с проблемите и болките си.

В последна сметка ще се окаже - най-малко до момента всичко сочи натам, че " Еуфория " е сериал най-много за изчезналата връзка сред родители и младежи, сред поколенията. Защото към този момент видяхме в каква дълбока бездна може да вкара едно дете неправилната връзка и неприятният образец от страна на родителското тяло.

Няма по какъв начин да не споменем и бруталните подиуми в сериала, тъй като те не ни икономисват безусловно нищо от всекидневието на днешните младежи. Защото подобен е и животът.

Мариета Мелроуз - специфичен делегат на HBO България, се срещна със Зендая в Бевърли Хилс и приказва с нея за работата на снимачната площадка, за провокациите на сериала и за посланието, което " Еуфория " насочва.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от euphoria (@euphoria) на Юни 27, 2019 в 7:31 PDT

Как достигате тези тъмни кътчета в душата си? И, по-важното, по какъв начин успявате да ги извадите на показ толкоз същински, толкоз действителни?

Всеки ден е специфичен самичък по себе си, друг. Успявах да разбирам Ру до избран миг, по-късно разчитах на Сам (режисьорът Сам Левинсън - бел.ред.) за помощ - въпреки всичко това са неговите персонални истории.

Щастлива съм, че избра мен да изиграя Ру. Щастлива съм и че в процеса на работа съумях да съпреживея неговите мемоари от предишното и да усетя всичко, през което е минал. Това доста оказа помощ. Без него сериалът няма да съществува и няма по какъв начин да има тази меродавност.

От актьорска позиция трябваше да отключа сложни за мен самата моменти и да ги смеся с тези на Ру. Сам е гуру в това да ни разплаче в точния миг - по прекрасен метод, несъмнено, единствено с цел да достигнем дълбочината на обстановките. Той съумя да сътвори и прелестна атмосфера на работа. Чувствахме се спокойни да бъдем себе си. Сам беше най-хубавият ми другар през последните осем месеца, което приказва доста за стила му на работа.

Как се съумява в това - ден след ден, на фотоси и в този облик?

Имаше дни, в които да доближи до тези прочувствени положение беше по-лесно. Сам постоянно споделяше, че имаме задоволително време, да не се тормозя.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от euphoria (@euphoria) на Юни 17, 2019 в 7:23 PDT

Скандалът сред Ру и майка ѝ във втори епизод беше миг, в който Сам искаше да импровизираме. Разбира се, очакваше се да бъда груба, да викам... А по принцип аз съм доста спокоен човек и нямам потребността да показвам себе си по този метод. Накрая на деня ми се искаше да си изповръщам червата, беше същински мъчно да бъда толкоз груба.

Мислите ли, че " Еуфория " се пробва да доближи до поколението на нашите родители и да ги упрекна за протичащото се с техните деца?

Аз персонално тълкувам историите на разнообразни хора от поколението ми в сериала повече като търсене на взаимно състрадание сред поколенията - да не бъдем съдени и подложени на критика толкоз бързо. Често чуваме по какъв начин имаме толкоз благоприятни условия и удобства разполагаем, че всичко за нас е толкоз по-лесно. Но от време на време множеството благоприятни условия и запаси вършат нещата по-трудни.

Значи ли това, че ролята на Ру е и идея за Вас, опция за обръщение към хората?

Бих споделила, че да. Съдбата на героите от " Еуфория " може да се стори стресираща за доста хора. Те може и да не изискат да повярват, че виждат същински истории от действителността. Но това, че те не се е случват на теб, не значи, че не се случват всекидневно на някой различен. Затова и си мисля, че някои хора ще схванат и одобряват сериала повече от други.

Някои ще имат очи за посланията ми. Други ще си кажат " това съм аз ", " това се случи на сестра ми " или ще припознаят другар. Правим го за всички, които мислят, че са сами. А който има очи да види тъкмо тези неща, ще усети и посланията на " Еуфория ". Мисля също, че е значимо по тези тематики да се приказва и повече, а не просто да подлагаме на критика хората към себе си.

А стресът и напрежението да задоволяваш мнението на останалите са подсилени и от нещо друго - от развиването на обществените мрежи. Аз самата израснах с тях, по тази причина и си давам сметка какъв брой мощно въздействат те на всеки от нас.

Дали не би трябвало да изтрия даден пост, зле ли е написан?... Всичко това е ново и преди не е съществувало.

Какво тогава е вашето персонално отношението към обществените мрежи и въздействието на известните хора там?

Радвам се, че имам 56 милиона почитатели на Instagram. Но в това време се пробвам и да не мисля за всички тях всеки ден. Защото това е огромна отговорност. Колко доста хора се интересуват какво се случва с мен когато и да е на денонощието...

А всеки от нас е попадал в дупката - качваш фотография в обществените мрежи и на всеки две минути проверяваш какъв брой коментара и лайкове има тя.

Може би в това отношение следваните от стотици хиляди хора са доста по-лабилни прочувствено. Защото обществените мрежи могат да вдигнат самочувствието ти, само че могат и да го смажат - единствено за момент.

Нов епизод от " Еуфория " се излъчва всеки понеделник от 22 ч. по HBO

От сутринта на същия ден е разполагаем и в HBO GO
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР