Кариерата на Ема Радукану бе изпаднала в сериозна криза през

...
Кариерата на Ема Радукану бе изпаднала в сериозна криза през
Коментари Харесай

Преродена Радукану повали 13-ата поставена и записа най-голямата си победа от над година!

Кариерата на Ема Радукану бе изпаднала в сериозна рецесия през последните няколко месеца, удостоверение за което е фактът, че тийнейджърката не бе постигала две поредни победи от септември предходната година. Британката обаче съумя да спре тази отрицателна серия преди няколко дни, класирайки се за третия стадий на WTA 1000 конкуренцията в Индиън Уелс.

В днешния дуел Радукану още веднъж сподели най-хубавото си лице на корта и съумя да пречупи съпротивата на международната №13 Беатрис Хадад Мая с 6:1 2:6 6:4, с цел да реализира най-голямата си победа от 14 месеца насам. За последно шампионката от US Open 2021 надделя над толкоз високоранкирана тенисистка през януари 2022-ра, когато в Сидни надделя тогавашната №13 Елена Рибакина.

Този триумф класира 19-годишната състезателка за осминафиналната фаза в Калифорния, където я чака конфликт с победителката от мача сред други две носителки на титли от Големия шлем в лизето на Ига Швьонтек и Бианка Андрееску.

Срещата започва вихрено за британката, която посредством плътните си и чудесно ориентирани удари изтласкваше съперничката си зад главната линия и получаваше надзор върху разиграването. Така тя доближи до задатък от 3:0 преди първата отмора, а след това резервира високото си равнище на игра и продължи своята доминация, с цел да дублира преднината си от пробив и да открие сметката си в общия резултат.

Втората част обаче пое в напълно друга посока, откакто Радукану позволи серия от непредизвикани неточности в откриващото си подаване и загуби 8 от първите 9 изиграни точки, заради което инкасира ранен брейк, довел до закъснение от 0:3. Остротата на началния ѝ удар доста се намали, което разреши на бразилката да бъде нападателна на ретур и в осмия гейм Хадад Мая осъществя втори пробив, с който провокира изиграването на трети съдбоносен сет.

В началните минути на финалната част силите бяха изцяло изравнени и равенството в резултата бе опазено до 3:3. Тогава обаче последваха мощни минути за шампионката от US Open 2021, която се възползва от съмненията в играта на противничката, с цел да пласира поредност от мощни удари, разрешили ѝ да поведе с пробив и 5:3, оказал се съдбоносен за развръзката на дуела в нейна изгода.

What a BATTLE ⚔️ defeats Haddad Maia in three sets to progress to the last 16 in Indian Wells!

Next faces the winner of Swiatek vs. Andreescu in
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР