Карен Хачанов си осигури място в своя трети пореден 1/4-финал

...
Карен Хачанов си осигури място в своя трети пореден 1/4-финал
Коментари Харесай

Първият 1/4-финалист при мъжете: Хачанов отмъсти за Рубльов и очаква Джокович в Париж

Карен Хачанов си обезпечи място в своя трети следващ 1/4-финал на равнище Голям шлем. Световният номер 11 надви над Лоренцо Сонего с крайното 1:6 6:4 7:6(6) 6:1 и по този метод отмъсти за своя съотечественик Андрей Рубльов, който в предишния кръг отстъпи в пет сета на италианеца.

Така Хачанов ще играе за повторно във финалната осмица на Ролан Гарос, а по всяка възможност му следва конфликт с Новак Джокович в идната фаза на надпреварата, като до момента 22-кратният първенец от Шлема води с 8:1 в директните дуели сред двамата, само че руснакът пази положителни мемоари от комбинацията сред Джокович и Париж, защото надигра точно някогашния номер едно на финала в " зала " Берси, с цел да завоюва единствената си Мастърс към ден сегашен.

Khachanov`s regularity ⌚️

Always qualified in Roland-Garros 4th round (except in 2021, 2nd round), Karen Khachanov reaches his 2nd quarter-finals spot by defeating Lorenzo Sonego 1-6 6-4 7-6 6-1
— We Are Tennis (@WeAreTennis)
Началото беше вихрено за непоставения тенисист, който проби олимпийския сребърен медалист още на старта и му отпусна единствено една точка в идващите два гейма, с цел да удвои преднината си, повеждайки с 4:0. Впоследствие любимецът най-сетне се разписа в резултата, единствено че неговите сили не стигнаха за освен това и италианецът затвори откриващия сет, постигайки трети пробив в актива си.

Сонего можеше умерено да си обезпечи ранен задатък и във втората част, само че пропусна цели четири брейкбола и 11-ият подложен го наказа, откакто самият той отмъкна подаването на международния номер 46. Оттам насетне сервисът на съветския тенисист функционираше безусловно безотказно и доста скоро имахме паритет в обособените сетове.

Третата част несъмнено беше най-интересната в срещата, защото видяхме голям брой обрати и извънредно първокачествен тенис. Двамата състезатели с лекост изграждаха бързи печеливш комбинации и никой от тях не можеше да вземе преднина до 4:4. Тогава Хачанов избухна с поредност от печеливши форхенди, с цел да си обезпечи опция да сервира за спечелването на сета, само че трепна и по този начин се стигна до тайбрек, в който по-високоранкираният играч навакса пасив от 0:4 точки и направи решителна крачка към спечелването на дуела.

Италианецът пък очевидно не можеше да преглътне изгубения дълъг 13-ти гейм и остана без всевъзможни съпротивителни сили в остатъка от мача, печелейки единствено още един гейм и по този начин Карен Хачанов справедливо си подпечата мястото в 1/4-финалите на Ролан Гарос.

What it means ✊
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР