Кърджали. 40 ученици от община Кирково се състезаваха по майсторско

...
Кърджали. 40 ученици от община Кирково се състезаваха по майсторско
Коментари Харесай

Кърджали: 40 ученици от община Кирково се състезаваха по майсторско колоездене

Кърджали. 40 възпитаници от община Кирково се състезаваха по майсторско колоездене. Това оповестиха от ОДМВР - Кърджали . Инициативата е взаимна на полицейското ръководство и общинската администрация. Велосипедистите от 7 учебни заведения на територията на община Кирково демонстрираха отлична теоретична подготовка и умения по майсторско колоездене. районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи – Кирково взаимно с общинска администрация проведоха през днешния ден на площада в село Кирково петнадесетото по ред съревнование. Първият стадий от конкуренцията включваше решение на тест за инспекция на знанията за разпоредбите за придвижване по пътищата. Във втория стадий от надпреварата колоездачите демонстрираха майсторско колоездене при заобикаляне на 5 конуса в зиг-заг, преместване на чаша с вода, придвижване през тесни тунели и улей, мятане на дребна плътна топка в цел, указване на осъществявани маневри пред пешеходна пътека.
Първо място отборното класиране заеха учениците от ОУ “Иван Вазов ” в с. Чакаларово, на второ място е тимът на ОУ “Васил Левски “ в с. Тихомир, а на трето – СУ “Христо Ботев ” в с. Чорбаджийско.
При девойките шампионка стана Антония Асенова от ОУ “Иван Вазов ” – Чакаларово с най- добър резултат за всички участници, следвана от Ивет Димова от ОУ,,Васил Левски “ в с. Тихомир, а на трето място се подреди Валентина Башева от ОУ “Иван Вазов ” – Чакаларово. При момчетата отличник стана Даниел Семерджиев от СУ “Отец Паисий ” – Кирково, следван от Борис Асенов Палов от ОУ,,Иван Вазов “ - Чакаларово. На трето място се класира Йордан Атанасов от СУ “Отец Паисий ” – Кирково.
Наградите за отборите-първенци – купи, титли и медали, футболни топки за всички тимове и други предметни премия за спечелилите, бяха връчени от Валентина Димитрова -зам.- кмет на община Кирково и Веселин Каменов шеф на група „ Охранителна полиция “ в РУ-Кирково. Всички участници в надпреварата получиха особено направени чаши с мотото “Заедно и безвредно на пътя “, подарени им от локалната Комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни.
Днешното съревнование е част от работната карта на Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи и общината за предварителна защита на противообществените прояви на подрастващите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР