Кардиологът и телевизионен водещ Александър Мясников продължава да дава съвети

...
Кардиологът и телевизионен водещ Александър Мясников продължава да дава съвети
Коментари Харесай

Кардиолог разкри 7-те топ храни срещу атеросклероза

Кардиологът и ефирен водещ Александър Мясников продължава да дава препоръки по какъв начин да се предпазим от разнообразни типове заболявания.

Този път експертът приказва за артикули, които обезпечават по-добра отбрана против атеросклероза, като се базира на наличните научни данни за това.

Атеросклерозата е съдово заболяване, характеризиращо се с утежняване на положението на съдовите тъкани заради натрупването на холестеролни плаки. При атеросклероза рискът от тромбоза, инфаркт и инсулт се усилва.

Д-р Мясников счита, че една от най-хубавите храни, която оказва помощ да се предотврати натрупването на холестерол в кръвоносните съдове, е чесънът.

Експертът отбелязва, че на чесънът се приписва способността да защищава организма от развиването на настинки, както и, че е положително средство за намаление на холестерола. Той обаче не счита, че това е тъкмо по този начин.

Независимо от това, този артикул бе включен в листата на най-ефективните артикули с лечебен резултат, формиран от откриватели от Нова Зеландия.

Списъкът съдържа общо седем продукта, които съгласно учените би трябвало да се употребяват от всеки човек с нараснал рисков фактор за сърдечно-съдови болести, в частност атеросклероза. Тези артикули са:

Зеленчуци

Плодове

Червено вино в умерено количество

Риба

Тъмен шоколад

Ядки

Чесън.

източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР