Кардиологът д-р Петър Лазов, който екип на Нова телевизия уличи,

...
Кардиологът д-р Петър Лазов, който екип на Нова телевизия уличи,
Коментари Харесай

Директорът на болницата в Пазарджик: По мое разпореждане кардиологът получаваше толкова голяма заплата

Кардиологът доктор Петър Лазов, който екип на Нова телевизия уличи, че поставя стентове на здрави хора, фактически е взимал 57 000 лв. заплата. Това призна шефът на болничното заведение в Пазарджик Васил Вълчев, като добави, че не вижда никакъв проблем във високата сума.

Във втората част на следствието на Васил Иванов разкрива още от скандалните афери в пазарджишкото здравно заведение.

Преди седмица в следствие сподели по какъв начин в държавната болница в Пазарджик сестрите стачкуват поради мизерните си заплати, а един доктор получава месечна заплата от 57 000 лв.. Огромното заплащане лекар Петър Лазов си докарва с огромния брой стентове, които слага даже на здрави пациенти.

Директорът на болничното заведение Васил Вълчев изясни, че по негово предложение Съветът на шефовете е направил контракта на кардиолога подобен, че да взима огромни пари.

„ Такъв му е договорът. Аз не ги давам. Той си ги е изкарал”, съобщи Васил Вълчев, съобщи Нова.

Управителят на НЗОК Дечо Дечев призна, че това е прегледен образец за източване на Касата и корист със здравето на пациентите.

„ За следващ път потвърждава, че в основата на казуса на една болница стои методът, по който тя се ръководи. Той носи отговорност за всичко, което става на територията на болницата”, съобщи доктор Дечо Дечев.

Във връзка с въпрос какъв брой пари се източват на година от НЗОК, шефът на Кардиологичната болница „ Света Екатерина “ проф. Генчо Начев разясни, че междинната цена на един стент е 1000 лв. и всяка процедура по слагането на подобен излиза към 3500 лв..

„ Като имате поради, че се слагат към 50 000 стента годишно. Информацията е обществено известна, че в това число се провежда превоз на такива заболели, вървят по села и паланки, събират ги с микробуси, с цел да ги извозват. Ръстът на слагането на стентове беше голям и в пъти по-голям по отношение на предходни периоди”, изясни доктор Дечев.

Проверка на Здравната каса единствено за първите 2 месеца на годината откри нарушавания при 10 пациенти. Специализираната прокуратура към този момент назначи сложна инспекция по случая Пазарджик, по която съответни задания са предоставени на четири разнообразни държавни органи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР