Кардиохирургът и кандидат на медицинските науки Алексей Федоров на страницата

...
Кардиохирургът и кандидат на медицинските науки Алексей Федоров на страницата
Коментари Харесай

Кардиохирург обясни по кои симптоми ще познаем Омикрон

Кардиохирургът и претендент на медицинските науки Алексей Федоров на страницата си във Фейсбук показа забавен пост за скока в заболеваемостта от COVID-19, по какъв начин вариантът на Омикрон се разграничава от другите разновидности на ковид и какви признаци са най-чести при пациентите.

„ Най-значимата разлика сред омикронната стихия и началото на предходните талази е огромният брой наново заболели хора.

Тези, които са се разболели през 2020-2021 година, още веднъж получават клинични признаци и позитивен PCR. Преди Нова година това беше по-скоро изключение от правилото ", написа лекарят.

По думите на експерта сега е болен огромен брой медицински личен състав. При доста от инфектираните с варианта Омикрон болестта протича като " нормален грип ". Новият вид на ковид предизвиква пневмония, само че " доста по-рядко от неговите прародители ".

" Има случаи на пневмония, само че е мъчно да се разграничи, че е омикрон или остатъци от делта разновидността. Като цяло протича като грип ", отговори Федоров на един от въпросите в мненията.

Симптомите включват възпалено гърло и главоболие, както и стомашно-чревни проблеми:

" Мога да прибавя и чревни проблеми към признаците, доста имат болежка, метеоризъм, диария. При избрана част от болните се следи температура не по-висока от 37,5 и лека изнемощялост, хрема ", цитира Zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР