Кърби каза, че се очаква още американци да напуснат Газа

...
Кърби каза, че се очаква още американци да напуснат Газа
Коментари Харесай

Белият дом: Все още не смятаме за подходящо сключването на общо примирие в Газа

Кърби сподели, че се чака още американци да изоставен Газа през днешния ден. Байдън и Нетаняху са разискали също обстановката на Западния бряг, сподели представителят.

Съединени американски щати към момента не считат сключването на общо помирение за уместно за момента , означи Кърби. Вашингтон ще продължи диалозите с Израел за филантропични паузи в Газа, добави той, като посочи, че Байдън и Нетаняху са се разбрали да беседват още веднъж в околните дни.

" Виждаме, че в Газа влиза още филантропична помощ, само че тя надалеч не е задоволителна. За последните 24 часа там се влезнали по-малко от 30 камиона с помощи ", сподели представителят.

Кърби заяви също, че Израел е уверил Вашингтон, че поисканото автоматизирано оръжие ще отиде само при частите на националната полиция, добавя Българска телеграфна агенция.

Американски медии оповестиха по-рано, че американски производители са получили три поръчки за полуавтоматични и автоматизирани оръжия на стойност 34 милиона $, само че продажбата им изисква утвърждение от Държавния департамент, както и известяван на Конгреса. Израел твърди, че оръжията ще бъдат употребявани от националната полиция, само че има индикации, че те могат да бъдат раздадени на цивилни, са споделили пред " Ню Йорк таймс " източници, осведомени с израелската поръчка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР