Караваните на къмпинг Арапя са незаконни, община Царево води съдебни

...
Караваните на къмпинг Арапя са незаконни, община Царево води съдебни
Коментари Харесай

Кметът на Царево: Трябва да се спазват правилата при дивото къмпиране

Караваните на къмпинг Арапя са противозаконни, община Царево води правосъдни борби с хората там от години. Темата за дивото къмпиране в България е доста тежка, само че сега не е времето да се приказва за нея. Но би трябвало да се съблюдават разпоредбите и хората да не си вършат каквото желаят. Това съобщи кметът на Царево Георги Лапчев пред бТВ.


Той означи, че общината от години организира акция против противозаконното или дивото къмпиране. Кметът опроверга информацията, че хората с противозаконни каравани заплащат някакви пари, както декларират самите те пред бТВ.

Кметът мнения и последствията от потопа, който безусловно удави Царево и покрайнините преди 4 дни.

„ Този циклон обхвана в българската част фронт от 70 км, цялата Странджа планина беше ударена, а освен крайбрежието. Видяхме, че дребни потоци доближиха 1200 метра широчина, представете си какъв воден размер? Тези 300 литра се изливаха непрекъснато през тези 24 часа, това са големи размери превалявания, а не някакъв пик “, сподели Лапчев.

Той уточни, че наводненията не са били в зоните на язовирите. „ Всички дерета наподобяват по един и същи метод, просто водата беше доста огромна. Компрометираните язовирни стени започваме да ремонтираме “, добави той.

Кметът Лапчев също по този начин ще предложи на идната сесия на общинския съвет да бъде кръстена улица в града на доктор Даниела Йорданова, която почина вследствие на наводненията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР