Карантинните рестрикции остават в сила за Париж, а в други

...
Карантинните рестрикции остават в сила за Париж, а в други
Коментари Харесай

Париж остава затворен, Франция постепенно се отваря

Карантинните рестрикции остават в действие за Париж, а в други елементи на Франция ще бъдат разхлабени. Според държавното управление страната е " разрязана на половина " във връзка с броя на инфектираните от ковид, по тази причина рестриктивните мерки ще се запазят в столицата и в североизточните региони.

Франция възнамерява да облекчи ограниченията от понеделник, като магазините и някои учебни заведения ще проработят още веднъж, написа Военновъздушни сили. По думите на премиера Едуар Филип въведените на 17 март рестрикции ще бъдат вдигнати последователно през идващите няколко седмици. Той показа карта на страната, разграничена на зелени и червени зони, които са избрани въз основата на броя на инфекциите през последната седмица, наличността на болничните кревати и потенциала за осъществяване на проби.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Постепенно отхлабване

Началните учебни заведения и множеството бизнеси ще могат да отворят и в двете зони. Кафенетата, заведенията за хранене и останалите учебни заведения ще проработят през юни в зелената зона, в случай че данните за броя на инфектираните разрешат това. В Париж и още четири региона, влизащи в алената зона, парковете и градинките ще останат затворени.

Маските са наложителни за градския превоз, който ще бъде дезинфекциран най-малко един път дневно, а магазините ще могат да задължават клиентите си да ги поставят. Правилата за обществена отдалеченост ще не престават да важат. Камери ще съблюдават дали се носят маски и дали се съблюдава условието за един метър отдалеченост. Хората ще могат да се върнат на работа и да напущат домовете си, без да е нужно позволение. Ситуацията ще бъде преразгледана след три седмици.

Къде какво се разрешава

От през днешния ден в Белгия се разрешава на хората, живеещи в едно домакинство, да бъдат посещавани от група от до четирима души. От 11 май в Испания клиентите ще могат да поръчат бира от питейни заведения навън, само че закритите питейни заведения и заведения за хранене няма да проработят до 10 юни. В Гърция магазините отварят от на следващия ден, а комерсиалните центрове - от 1 юни.

В средата на май в Австрия ще стартират още веднъж работа заведенията за хранене и кафенетата, а хотелите, басейните и туристическите занимания ще одобряват клиенти в края на месеца. Германската Бундеслига възобновява мачовете си на 16 май, до момента в който рестрикциите в Москва ще бъдат удължени до 31 май.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР