Карън Пенс казва, че никой кандидат, „който се поставя над конституцията“, не трябва да бъде президент

...
Карън Пенс, бившата втора дама на Съединените щати, беше попитана
Коментари Харесай

Карън Пенс, бившата втора дама на Съединените щати, беше попитана в „CBS Mornings“ в сряда дали бившият президент Доналд Тръмп – кой остава републиканският фаворит в президентската надпревара през 2024 г. - трябва да се върне в Белия дом.

"Не мисля, че някой, който се поставя над Конституцията, трябва някога да бъде президент на Съединените щати", каза Пенс.

Пенс каза съпругът й, бившият вицепрезидент Майк Пенс , и Тръмп управляваха като консерватори, след като бяха избрани да ръководят страната през 2016 г., но че Тръмп оттогава се е „отдръпнал“ от „консервативните основи“ – „и го виждате в много от нещата, които той казва напоследък“. Тази промяна, каза Карън Пенс, е била фактор за решението на нейния съпруг сам да се кандидатира за президент през 2024 г.

втори първичен дебат, присъединявайки се към шестима други кандидати, които се стремят към републиканската номинация за президент. Тръмп пропуска дебата и вместо това ще говори в Детройт.

На въпрос за трайната подкрепа на Тръмп сред консервативните християни, Пенс каза, че ще бъде интересно да се види как ще се развият предстоящите избори.

„Мисля, че ако хората започнат да слушат нещата, които той казва, те ще започнат да се питат: „Е, чакай малко. Това не е това, което каза преди четири или пет години“, каза тя.

В новата си книга „Когато е ваш ред да служите: Изживяване на Божията благодат в Неговото призвание за вашия живот“, която беше издадена във вторник, Пенс описва подробно своето пътуване като политическа съпруга, водена от вярата си. Тя каза, че не е възнамерявала това да бъде политически мемоар, а е имала за цел да вдъхнови читателите да служат, когато почувстват призвание.

„Ако бях казал „не“ на много от нещата, които ми се случиха , щях да пропусна толкова много“, каза тя.

Книгата описва подробно нейния живот и инициативите, които е имала като втора дама на САЩ и първа дама на Индиана. Само страница и половина от книгата е посветена на бунтовете в Капитолия на 6 януари 2021 г., които се случиха, когато Майк Пенс беше в разгара на водене на съвместна сесия на Конгреса. Разгневената тълпа нахлу в сградата на Капитолия, за да се опита да им попречи да преброят гласовете на Електоралната колегия за 2020 г. и да утвърдят Джо Байдън за новоизбран президент.

Пенс каза, че съпругът й е говорил „обширно“ за този ден и че е почувствала спокойствие и целенасоченост сред екипа си през тези моменти.

„Изпитах такова чувство на спокойствие и мир… Но в този момент сякаш целият екип имаше това чувство за цел. Като „Добре, не можем, не можем да се тревожим за всичко останало, което се случва. Точно сега трябва да получим ние отново на сесия. Трябва да свършим работата си. Трябва да удостоверим тези избори", каза тя.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР