Каракачанов ще предложи нови мерки в подкрепа на аграрния секторДнес

...
Каракачанов ще предложи нови мерки в подкрепа на аграрния секторДнес
Коментари Харесай

Правителството се събира онлайн

Каракачанов ще предложи нови ограничения в поддръжка на аграрния бранш
Днес държавното управление ще организира постоянното си съвещание, само че поради ограниченията в битката против разпространяването на ковид, то ще се състои посредством видеоконферентна връзка.

Сред точките, заложени в дневния ред на министрите, е решение за одобрение на годишния бюджет на Държавен фонд „ Земеделие “ за 2019 година

Във вторник вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов заяви, че ще внесе спомагателна точка по време на съвещанието, с която ще изиска спомагателни 30 милиона лв. към бюджета на ведомството му.

Каракачанов ще внесе три нови ограничения в поддръжка на българския поземлен бранш: Обновяване на държавния запас и военновременните ресурси с консервирани храни и млечни артикули с генезис България, като за задачата на ДА „ Държавен запас и военновременни ресурси “ бъдат отпуснати 30 милиона лв.. Това директно ще подкрепи българските земеделие, отглеждане на животни и хранително-вкусова индустрия в една сложна година като настоящата; Предоставяне на спомагателна дотация от Държавен фонд „ Земеделие “ за производството на всички типове зеленчуци за 2020 година в размер на 150 милиона лв..

По този метод ще бъде обезпечено производството на български зеленчуци за 2020 година и увеличението на площите, заети от тях през тази и идната година; Осигуряване на земеделските производители с нужните консумативи като: фуражи и добавки към тях; семена, разсад; торове, препарати за растителна защита; аварийни елементи за селскостопанската техника; системи за капково напояване и други нужни за производството на плодове и зеленчуци. По този метод ще бъдат преодолени рисковете от неуспех на годишна продукция 2020 и изпадане в продоволствена рецесия, стимулира предлагането си вицепремиерът.

Сред останалите точки в дневния ред на министрите са одобряване на таксите за кандидатстване за образование в държавните висши учебни заведения за образователната 2020/2021 година, решение за приемане на концесионен контракт за рандеман на петрол в находище „ Долни Луковит “, както и разкриване на процедура за концесия на плаж „ Къмпинг Градина “ в Созопол.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР