Капсулата на НАСА Орион се завърна на Земята в неделя,

...
Капсулата на НАСА Орион се завърна на Земята в неделя,
Коментари Харесай

Капсулата на НАСА „Орион“ се завърна на Земята

Капсулата на НАСА " Орион " се завърна на Земята в неделя, съобщи Българска телеграфна агенция. Тя се приземис парашут в Тихия океан край крайбрежията на Мексико.

Припомняме, че „ Орион “измина 2,25 млн. километра, до момента в който се приближаваше към Луната, след което навлезе в необятна и стръмна орбита в продължение на съвсем седмица, преди да се насочи назад към Земята.

На два пъти апаратът се приближи на разстояние от 130 км от Луната и доближи до оптимално разстояние от 430 хиляди км от Земята.

Кораб на американския военноморски флот бързо прибра апарата и тримата му безмълвни жители - тестови манекени с вибрационни датчици и радиационни монитори.

НАСА дефинира спускането и приводняването като съвсем съвършени.

Успехът на задачата разрешава на НАСА да продължи по график с подготовката за идващия полет на " Орион " към Луната, предвиждан за 2024 година с четирима астронавти, които ще бъдат оповестени при започване на идната година.

Този полет ще бъде последван от кацане на Луната на двама астронавти още през 2025 година, а задачата е да бъде открита в последна сметка непрекъсната лунна база. Дългосрочният проект планува изпращането на експедиция до Марс в края на 30-те години на века.

За последно астронавти кацнаха на Луната преди 50 години, на 11 декември 1972 година, когато Юджийн Сърнън и Харисън Шмит от екипажа на " Аполо 17 " прекараха три дни на повърхността на спътника на Земята. Та бяха последните от общо 12 астронавти, посетили Луната.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР