Капитанката на националния ни волейболен отбор Елица Василева и нейният

...
Капитанката на националния ни волейболен отбор Елица Василева и нейният
Коментари Харесай

Елица Василева и Новара с първа загуба в ШЛ

Капитанката на националния ни волейболен тим Елица Василева и нейният Игор Горгонзола (Новара) претърпяха първа загуба в най-престижния евротурнир - Шампионската лига за дами. Момичетата на Масимо Барболини отстъпиха като посетители на немския вицешампион Алианц МТВ (Щутгарт) с 1:3 (25:11, 20:25, 18:25, 23:25) във втората си среща от Група С на шампионата, играна пред близо 2000 фенове в зала " ШАРРена ".

Двата отбора имат по 1 победа и 1 загуба, като Новара е на трето място с 3 точки, а Алианц е на втора позиция с 4 точки. В идващия 3-и кръг Ели Василева и съотборничките й гостуват на полския ЛКС Комерсекон (Лодз), а Алианц на украинския Химик (Южни). Мачовете са чак на 17 декември (вторник).

Елица Василева игра цялостен мач за своя отбор и се регистрира с 12 точки (1 блок, 39% успеваемост в офанзива и 57% положително посрещане) , с колкото приключи и сръбската националка Стефана Великович (2 блока и 56% ефектност в атака). Най-резултатна за Новара пък бе Меган Къртни със 17 точки (1 блок, 53% успеваемост в офанзива и 55% положително посрещане), само че и това не оказа помощ за триумфа. За домакините от Щутгарт американката Кристъл Ривърс бе над всички със страхотните 28 точки (2 блока, 2 аса и 55% успеваемост в атака) за успеха.

Снимки: CEV.EU
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР