Капитанът на волейболния шампион Нефтохимик 2010 Георги Петров индиректно потвърди,

...
Капитанът на волейболния шампион Нефтохимик 2010 Георги Петров индиректно потвърди,
Коментари Харесай

Георги Петров пред Sportal.bg: Нефтохимик е моят отбор, моят дом

Капитанът на волейболния първенец Нефтохимик 2010 Георги Петров косвено удостовери, че ще остане в бургаския клуб и през идващия сезон. Посрещачът, който през март претърпя интервенция на крайници и сега се възвръща, бе посетител във волейболното предаване на Sportal.bg и Sportal TV - Block Out.

“Пропуснах най-важната част от сезона, само че животът е подобен и би трябвало да приемем нещата. Относно идващия сезон - това е моят клуб, моят дом. Помогнаха ми в тази обстановка, в която сега се намирам, и доста пъти преди този момент, тъй че аз съм безпределно признателен и ще се опитам да им се отблагодаря и с положителни изяви следващата година ”, съобщи Петров, който бе компактно до съотборниците си по време на финалната серия в Efbet Супер Волей против срещу Хебър (Пазарджик).

Като първенец на България Нефтохимик 2010 ще играе в Шампионската лига през идващия сезон, само че капитанът не си прави илюзии и е реалист по отношение на възможностите на отбора.

“За мен най-важното е да се слагат едни реалистични цели, които клубът да преследва. Защото несъмнено е доста влиятелно, всеки желае да взе участие в Шампионската лига, само че не може да слагаме някакви цели, които са свръх. Първо би трябвало да създадем тим, който да бъде конкурентноспособен, с цел да взе участие в този шампионат и оттова нататък към този момент да се реши до какъв стадий може да достигнем. В момента е неуместно да се твърди каквото и да било за самия шампионат в случай, че ние даже към момента нямаме образуван тим, още няма чоп. Така че се надявам всичко да се случва поетапно, с разсъдък, а не просто страстта от това, че ще играем в Шампионска лига, да вземе връх. Да, доста е влиятелно, само че би трябвало да създадем нещата едно по едно ”, сподели Георги Петров.

Той приказва и за националния тим.

“Искам да спечелвам с националния тим на България. Но първо би трябвало да се утвърдя като играч, който не е просто млад, перспективен… Искам да бъда Георги Петров - състезателят, който го взимаш и ти прави работата, за която си го взел. Това е главното нещо, за което се боря, и реализира ли това считам, че оттова нататък иска ми се отворят доста порти, било то в националния тим или по-добри клубове ”, приключи капитанът на Нефтохимик.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР