Капитанът на ЦСКА - Юрген Матей, се завърна в игра

...
Капитанът на ЦСКА - Юрген Матей, се завърна в игра
Коментари Харесай

Юрген Матей все още е далеч от завръщане в титулярния състав

Капитанът на ЦСКА - Юрген Матей, се завърна в игра по време на зимния предварителен лагер в Турция след над 7 месеца и половина отвън терена.

Той получи 17 минути в първата контрола против Корона Келце, а през вчерашния ден против иранския Трактор изигра половин полувреме - появи се в 66-ата минута. Нидерландецът към този момент е изцяло възобновен от тежката травма в коляното, която претърпя при започване на юни в предпоследния кръг от предишния сезон. Тя наложи интервенция и лекуване, траяло през цялата есен. 30-годишният защитник е подготвен за игра, само че " Тема Спорт " научи, че към момента е надалеч от завръщане в титулярния състав.

Матей занапред ще би трябвало да възвръща своята форма, в случай че изобщо е допустимо още веднъж да доближи равнището, на което бе преди контузията. Той и преди не бе измежду най-бързите бранители в шампионата, а в този момент е изгубил още от скоростта си. Нидерландецът ще опита да компенсира това с положителното си позициониране, мощната си игра на втория етаж и физическата мощност в единоборствата.

Поне при започване на пролетния полусезон обаче се чака той да бъде на аварийна пейка. Сигурен титуляр е Християн Петров, а за позицията до него ще спорят Браян Кордоба и Енес Махмутович. За момента колумбиецът наподобява едни гърди напред.
 ЦСКА изясни публично какво става с Каранга
ЦСКА изясни публично какво става с Каранга

Футболистът приготвя документите си в Бразилия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР