Капитанът на националния отбор на Португалия Кристиано Роналдо заяви, че

...
Капитанът на националния отбор на Португалия Кристиано Роналдо заяви, че
Коментари Харесай

Роналдо: Борих се здраво за мечтата да стана световен шампион

Капитанът на националния тим на Португалия Кристиано Роналдо съобщи, че не е съумял да извърши най-голямата фантазия в кариерата си - да завоюва международната купа с Португалия.

С посланието в обществените мрежи №7 хвърля в ужас почитателите и сънародниците си, защото не излиза наяве дали ще продължи да играе за първия отбор на родината си. След загубата от Мароко на четвъртфинал в Катар се заприказва, че това може да е бил последният мач на реализатора за иберийците.

Роналдо бе в центъра на вниманието и на катарския Мондиал, само че не за положително. Той вкара единствено един гол - от дузпа. Мусеше се, че е сменяван и подценяван като титуляр. Говореше се, че е бойкотирал тренировки, желал да си тръгне и т. н., и т. н. 

Посред шампионата остана и без клубен тим, откакто договорът му с " Манчестър Юнайтед " бе преустановен поради скандално изявление. Имаше спекулации, че се е споразумял със саудитския " Ал Насър ". Той отхвърли.

" Да печеля Световно състезание за Португалия беше най-голямата и амбициозна фантазия в кариерата ми. За благополучие завоювах доста трофеи на интернационалната сцена, в това число с Португалия, само че слагането на името на страната ни на най-високото ходило в света беше най-голямата ми фантазия ", написа Роналдо.

От идващите редове излиза, че Роналдо не се вижда след 4 години на Мондиала в Съединени американски щати, Канада и Мексико. Тогава той ще е на 41 година

" Борих се за това. Борих се крепко за тази фантазия. При петте си участия на международни шампионати, които записах за последните 16 години, постоянно играех с велики играчи и бях подкрепян от милиони португалци, за които дадох всичко от себе си. Оставях всичко на терена. Никога не обръщах тил на тази битка и в никакъв случай не се отхвърлих от тази фантазия. За страдание през вчерашния ден фантазията угасна.

Не си коства да реагираш под въздействие на страстта. Просто желая всички да знаете, че доста е казано, доста е написано, доста е спекулирано, само че моята отдаденост към Португалия не се е трансформирала нито за момент. Винаги съм бил един, борещ се за задачата на всички и в никакъв случай не бих обърнал тил на сътрудниците и страната си. "
 Снимка АП/БТА

За националния тим на Португалия Роналдо има рекордните 196 мача и 128 гола - и двете са върхови достижения за внушителен отбор. 

" Няма какво повече да се каже към този момент. Благодаря ти, Португалия. Благодаря ти, Катар. Мечтата беше хубава, до момента в който я имаше... Сега се надяваме, че времето ще бъде добър консултант и ще разреши всеки самичък да си направи изводите ", приключва обръщението си Роналдо.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР