Капитанът на националния отбор на Нидерландия Върджил ван Дайк призна,

...
Капитанът на националния отбор на Нидерландия Върджил ван Дайк призна,
Коментари Харесай

Ван Дайк отговори на Ван Бастен и Гулит

Капитанът на националния тим на Нидерландия Върджил ван Дайк призна, че сега не се показва на най-високо равнище, само че добави, че футболистите не са роботи, откакто получи солидна доза рецензии от легендите на " лалетата " Марко ван Бастен и Рууд Гулит.

Централният бранител на Ливърпул бе посочен от Ван Бастен за главен провинен за провалянето с 0:4 от Франция предходната седмица в първия мач от квалификациите за Евро 2024, а някогашният голмайстор даже се усъмни в избора му за капитан.

" Ван Дайк основава звук, само че не споделя нищо. Неговото държание основава безпорядък, който води до неразбирателствата в защита ", съобщи Ван Бастен.

Подобно мнение изрече и някогашният му съотборник в националния отбор Гулит, съгласно който най-големият проблем на Ван Дайк е, че " мисли, че е по-добър от останалите ".

Според самия Ван Дайк обаче тези рецензии са незаслужени.

" Ясно е, че против Франция не играхме добре. Аз съм един от опитните играчи в тима, тъй че е ясно, че ще бъда на мушка. Всеки има право на лично мнение в наши дни. Дали съм сложил летвата прекомерно високо? Никога не съм бил съвършен ", съобщи бранителят на Ливърпул след успеха на Нидерландия с 3:0 над Гибралтар в понеделник.

" Нормално е да не можеш да играеш на едно и също равнище във всеки един мач. Хората не би трябвало да не помнят това, тъй като е човешко да се позволяват неточности. Случва се във футбола, случва се и в живота. Човек знае по-добре от всеки различен по кое време прави нещо вярно и по кое време не. В момента имам компликации в клубния ми тим, тъй като ни липсва неизменност. Но оставам оптимист за бъдещето и се пробвам да играя по най-хубавия метод във всеки мач. Ние не сме роботи. Нека не се не помни това ", приключи Ван Дайк.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР