Капитанът на националния отбор Ивелин Попов бе болезнено откровен след

...
Капитанът на националния отбор Ивелин Попов бе болезнено откровен след
Коментари Харесай

Попето: Националният отбор не е сиропиталище

Капитанът на националния тим Ивелин Попов бе мъчително прям след разочароващата загуба с 2:3 от Косово посред София. Попов не скри рецензията си към младите играчи, които съгласно него не се отнасят задоволително съществено към футбола. Той подчертава още на казуса с неприятната подготовка на юношеско равнище у нас, както и на обстоятелството, че съгласно него българите нямаме " възприятие за единение ".

" Загубихме. Мисля, че второто полувреме нарушихме тактическата дисциплинираност по крилата, сътвориха много положения оттова и се стигна до неприятния резултат ", стартира Попов.

" Така се получи, всички в съблекалнята бяха с наведени глави. Аз им споделих, че няма да върнем времето, трябваше да си използваме по-добре моментите, имахме ги. Така се получи, че това, което ни споделиха треньорите с дублирането на техните флангови играчи, трябваше да бъдем по-съобразителни. "

" Ако потегли да приказвам за физическото положение, няма да е доста прелестно. Говорих с Десподов, на всеки човек времето му изтича, ще застъпят те, младите, би трябвало да си трансформират мисленето, грубо би трябвало да си го трансформират. Може да ги изтрие компютъра. "

" Чувствам го непосредствен (Десподов), кой различен играе в европейско състезание? Има още доста мачове, да се надяваме на знамение. Никога не сме побеждавали Англия там. Ние нямаме възприятие за единение като нация. Президентът не може да бръкне в главите на младите футболисти. Те желаят. Трябва да желаят. Не може аз на 32 години да им приказвам, че би трябвало да са на терена 30 минути преди подготовка. Аз пазач ли съм? Националният тим не е сиропиталище. Едно време, с цел да те викнат в националния тим, би трябвало да имаш най-малко 10-15 мача в А група. Те желаят ли? Не, всеки президент да желае да викат оня-тоя, да вадят описи. Колко високи топки взехме начело? Колко? Може да си седим и да си приказваме до на следващия ден. Жалко, болно ми е. Вината не е във футболния съюз, в треньорите, виновността е в желанието на играчите, дали желаят? "

" Уличен футбол няма, школи няма, взимат се парите на децата да упражняват. Синът ми в Русия тренира в Ростов, 2013 година, трима треньори имат. Какво им даваме на тези деца? Моето потомство сме станали без пари футболисти. Сега, с цел да имаш дете-футболист, трябват пари. 300-400 лв. отиват на месец за детето, лагери, тренировки, екипировка. Страшно е. Трябва да сме по-позитивни. Дано тези дребните изкоренят тази нецензурност. Да има единение. Кога сме се събирали ние? Нямаме възприятие за единение. "

" На нас това ни е забавно, ние сме подобен народ, мачкани, бутани, все сме оцелявали. За вас е по-добре да пишете за триумфи, 6 милиона сме, имаме 3 вестника и 20 уеб страницата, някой като вкара и вие го вършиме Марадона, няма по какъв начин да стане. Казал съм го на тях, на треньорите, на вас. "

" Гледахте ли техните футболисти къде играят? Това е, което имам да кажа. Може да съм бил малко по-краен, в случай че съм обидил някой, ще му се извиня ", приключи Попов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР