Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев изпълни предизвикателството от спортните

...
Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев изпълни предизвикателството от спортните
Коментари Харесай

Димитър Илиев зарадва школата на Локо с футболни топки

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев извърши предизвикването от спортните публицисти като Футболист на 2020 година. Двукратният №1 подари футболни топки на децата от другите възрасти в школата на " черно-белия " клуб. Илиев се срещна на Лаута с част от капитаните на тимовете в академията, чиято рожба е.

От 55-ата гала " Футболист на годината ", на която бе определен №1 за 2015-а, Българската асоциация на спортните публицисти насочва и предизвикателство към бъдещите спечелили - да оказват помощ с персонален образец за по-доброто бъдеще на българския футбол, да се срещат с подрастващи и да ги стимулират в допълнение да се развиват. Конкретното предизвикателство към всеки идващ победител гласи: " Колкото спортни публицисти са дали своят вот в съответната анкета, най-малко толкоз топки да подари на школа или школи по негов избор. "

" Отново взех решение да подаря топки на школата на родния ми клуб - знам какъв брой им е мъчно и се надявам да им оказа помощ най-малко малко. " Локомотив " (Пловдив) ми е дал всичко и това е една минимална признателност от моя страна ", съобщи Димитър Илиев. " Инициативата е страхотна, съдържа доста смисъл ", добави той.
Запитан за значимостта и на персоналната среща с гениите на бъдещето, за смисъла, който вижда от блясъка в техните очи, Димитър Илиев отвърна: " Аз съм бил на тяхно място и знам какво е да си изградиш идол. Знам какво е да имаш обичани играчи от своя клуб и да искаш да им подражаваш. Когато аз растях в школата, въпреки " Локомотив " да беше в " Б " група, мой кумир беше Владо Колев - централен нападател, който вкарваше гол след гол. Сигурен съм, че и в този момент на момчетата им е прелестно, когато имат мотиви за срещи с съществени футболисти от техния обичан клуб. Наскоро прочетох изявление, че едно време всички кумири на децата, трениращи футбол, бяха българи. И е правилно. И за децата от школите, и за тези, които ритат в махалата. Техни идоли бяха Стоичков, Бербатов... Поглеждайки към момчетата от школата, виждам, че и в този момент има огромни гении и съм сигурен, че има късмет за по-добро бъдеще. "
Свързани вести Легенда на Локо с трогателни думи към Димитър Илиев Димитър Илиев: Феновете могат да се гордеят с тима Отлична вест от Локо: Димитър Илиев възобнови контракта си до 2024 г
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР