Капитанът на Дунав (Русе) - Диян Димов даде интервю за

...
Капитанът на Дунав (Русе) - Диян Димов даде интервю за
Коментари Харесай

Диян Димов: Дунав трябва да оцелее, можем да мечтаем и за бараж за Лига Европа

Капитанът на Дунав (Русе) - Диян Димов даде изявление за локалния вестник " Утро ", в което направи резюме на миналия първи полусезон в Първа лига.

Дияне, по какъв начин се устоя на този темп?

- Когато подготовката е на равнище, натоварванията се понасят по-леко. Футболът през днешния ден е толкоз динамичен, че човек няма и секунда отдих. Моята позиция изисква непрестанно бягане. Там не можеш да тъпчеш на едно място. Доколко съумявам, ще преценяват други. Аз постоянно се пробвам да се раздам до последно. През предишното състезание пропуснах единствено мача с Левски в Разград (2:2), защото бях осъден. Имах и шанс да не получа травми. Аз мисля, че тимът ни като цяло бе квалифициран добре физически и през есента, макар че имахме сериозни моменти в някои мачове. Тогава не бяхме задоволително свежи.

Как ще коментираш представането на тима през сезона?


- Всички се надявахме, че ще вървим устойчиво, само че не се получи. Дойде този непредвиден спад. Не мисля, че изиграхме чак толкоз неприятни мачове. В някои дуели ни липсваше и късмет. Давам образец с мача против Локомотив (Пловдив). Надиграхме тотално този противник и от 2:0 се стигна до 2:2 след две статични положения. Важното е да не падаме духом. Много значими напролет ще са първите ни две срещи с Витоша (Бистрица) и Верея (Стара Загора). Вземем ли 6 точки, което можем да сторим, картинката ще се промени. Трябва да оцелеем. При повече шанс можем да заемем позиция в първата четворка от осемте тима след шесто място и даже да играем бараж за Лига Европа. Тогава някои хора още веднъж ще станат огромни дунавци.

Разбирам накъде биеш. Миро Будинов сподели преди време, че някои хора не знаят за какво идват на Градския стадион.

- Всеки има право да вика и да ругатни. Но никой не ни пита по какъв начин се усещаме, когато останем без мирис и се борим за всяка топка. Какво мога да кажа за почитателите, които идват и ни поддържат - и когато печелим, и когато губим - единствено благодарности за тях! Аз съм младеж на този клуб и обичам Дунав. И го демонстрирам, това не са единствено думи. Ще ми се напролет да получим по-широка поддръжка. Който се смята за дунавец, би трябвало да е с нас и в положителното, и в неприятното.

Доколко състезател като Миро Будинов ще липсва на тима?

- Той е добър футболист. Има огромен принос за триумфите на нашия отбор. Тръгна с нас от " В " група и стигна до Лига Европа. Определено ще ни липсва. По принцип няма незаменими хора. Надявам се, че Дунав ще откри нападател, който да го замести почтено.

Първото ново-старо попълнение Мартин Ковачев е към този момент факт. Какво ще кажеш за него?

- С Мартин се познаваме добре. Беше част от тима и оказа помощ доста в мачовете от " Б " група. Мисля, че с неговото идване отбраната ще се стабилизира, тъй като е доста добър и умел футболист. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР