Капитанът на българския национален отбор по футбол и състезател на

...
Капитанът на българския национален отбор по футбол и състезател на
Коментари Харесай

Динко Хоркаш е най-добър вратар за 2023

Капитанът на българския народен тим по футбол и играч на гръцкия първокласен клуб ПАОК (Солун) Кирил Десподов завоюва обичайна анкета Футболист на годината 2023. В анкетата на българските спортни публицисти гласоподаваха 111 представители на медиите, а това беше 63-то издание на премиите в българския футбол.

Десподов завоюва изрично вота с 317 точки. Второто място е за халфа на Лийдс Юнайтед (Англия) Илия Груев-младши, а третото място е за Ивайло Чочев, който през зимата мина от ЦСКА 1948 в Лудогорец.

Същите трима футболисти се подредиха по същия метод и предходната година. За Десподов това е трета поредна премия и общо четвърта в кариерата, като по този метод той става трети най-коронован играч в българската история след Димитър Бербатов (7 пъти футболист номер 1) и Христо Стоичков с пет такива награди.

Бяха раздадени и премиите на най-хубавите треньори. Там изрично номер 1 е Илиан Илиев. Селекционерът на националния тим и сега ментор на Черно море (Варна) събра 317 точки. След него останаха Георги Дерменджиев (Лудогорец) – 85 точки и Ивайло Петев (Лудогорец и Университатя Крайова) с 80.

Халфът на Лудогорец (Разград) Якуб Пьотровски единствен довечера прибра две награди. Той стана най-хубав полузащитник, а също по този начин се оказа и номер 1 при чужденците у нас. Пьотровски не е в София, защото е с националния тим на родината си Полша преди баражите за Европейското състезание в Германия.

Динко Хоркаш (Локомотив Пловдив) е най-хубав вратар, а Хосе Кордоба (Левски) – най-хубав бранител. Уелтън Фелипе (Левски) беше отличен за най-хубав нападател, а Християн Петров (ЦСКА-София) е първи при най-прогресиращите млади състезатели до 21 години.

Евдокия Попадинова още веднъж е номер 1 в женския футбол, като за нея това е шести приз. Втора остана двукратната победителка Симона Петкова.

Бяха раздадени и самостоятелни награди, а също по този начин за първи път и награди в минифутбола.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР