Капитанът на българския национален отбор по футбол Георги Костадинов зае

...
Капитанът на българския национален отбор по футбол Георги Костадинов зае
Коментари Харесай

Признание за Георги Костадинов в Русия

Капитанът на българския народен тим по футбол Георги Костадинов зае 2-о и 3-о място в две анкети за Футболист на годината в Тула. Едната е на публицистите и в нея се гласоподава за най-хубавите футболисти на локалния Арсенал (Тула), както и за родени в този град играчи, само че състезаващи се в други клубове.

Другата анкета е на почитателите, тя се организира във форума, както и в обществените мрежи и телеграм-канала. В нея последователите на " жълто-червените " правят оценка представянето на играчите от своя клуб за миналата година.

При публицистите преди всичко е посочен полузащитникът Даниил Хлусевич, оповестява резултатите локалният вестник " Тулские новости ". Младежкият национал на Русия мина преди седмици от Арсенал (Тула) в Спартак (Москва), където подписа контракт за четири години и половина. 20-годишният халф е наименуван " ярък лъч в тъмната година за съветските " артилеристи ". За три години в Арсенал (Тула) роденият в Симферопол състезател е записал 46 мача и 8 гола. Втори в журналистическия избор е българският капитан на тима Георги Костадинов.

" Безусловно, значим състезател за " артилеристите ". През октомври тази година получи строшаване на скулата, което наложи интервенция. Върна се на терена в края на октомври в мач за Купата на страната, а през ноември и в турнирните срещи. Качествен, постоянен футболист, а и е капитан на тима ", е оценката за неуморния български полузащитник.

Третото място в анкетата е за атакуващият полузащитник Кингс Кангва. Нисичкият замбиец дойде в Тула през 2019 година и досега е изиграл 39 мача и 2 гола. Доста по-оспорвано е гласуването при почитателите, които обаче имат собствен любимец и това е вратарят Антон Коченков. Но и тук победител в анкетата е Хлусевич, който събра 30 % от фенския избор.

В люта борба за второто място Коченков изпревари Георги Костадинов безусловно с фото-финиш, едвам 1 %. 34-годишният пазач има поддръжката на 22 % от последователите на тима, а българският капитан е подсилен от 21 % от почитателите във форума и в обществените мрежи.
 Страхил Попов: Потвърдено! Щастлив съм да оповестя, че имам нов клуб
Страхил Попов: Потвърдено! Щастлив съм да оповестя, че имам нов клуб

Защитникът заяви публично за прекосяването си във втородивизионния турски Еюпспор
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР