Капитанът на българския национален отбор, 33-годишният център Виктор Йосифов, очаква

...
Капитанът на българския национален отбор, 33-годишният център Виктор Йосифов, очаква
Коментари Харесай

Виктор Йосифов: Не сме от калибъра на отбори като Бразилия, Италия и Русия

Капитанът на българския народен тим, 33-годишният център Виктор Йосифов , чака с неспокойствие идното лято с националния тим и най-много срещите, които ще изиграе на домакински терен. През август България приема един от олимпийските квалификационни шампионати, само че преди този момент страната ще одобри две от групите от Волейболната лига на нациите.
BOOM! Both Bulgaria & Brazil playing well on this one, but Viktor Yosifov brings it to a quick end with the big spike! #VNL #BePartOfTheGame #volleyball pic.twitter.com/AncoJTf5Sm
— Volleyball World (@FIVBVolleyball) June 17, 2018
" Страхотно е да се играе пред българската аудитория ", декларира Виктор Йосифов пред fivb.com към две седмици преди началото на конкуренцията. " Нашите почитатели са потвърдили какъв брой доста обичат и какъв брой познават волейбола. Те постоянно ни поддържат, даже когато играем отвън България. "
През третия уикенд на Лигата, от 14 до 16 юни, България ще се изправи Австралия, Италия и Япония във Варна. Две седмици по-късно тимът на Силвано Пранди ще бъде хазаин на Иран, Сърбия и Съединени американски щати в Пловдив.

„ Да играем вкъщи е освен прелестно чувство, само че и спомагателна мотивация за нас”, продължава Йосифов. " Въпреки това, силите сега са изравнени, и домакинският фактор не е решителен. "


В първото издание на Лигата България завоюва шест от 15-те си мача и приключи на 11-о място. Най-впечатляващата победа сигурно бе триумфът с 3:2 над Бразилия във Варна, в която капитанът изигра основна роля както като водач на тима, по този начин и като мощ в блокадата. Той приключи в топ 10 на най-хубавите блокировачи на предварителния кръг, само че гледа действително на това достижение.

" Моята цел е да бъда потребен за тима ", изяснява 204-сантиметровият Йосифов, най-хубав блокировач на Евроволей 2009 (също под управлението на Силвано Пранди) и най-добръ център на Евроволей 2015. " За мен е значимо, че тимът реализира задачите си. И предходната година го направихме. Нашата цел беше да запазим мястото си в Лигата на нациите. Успяхме и това беше най-важното, и мисля, че като цяло имахме почтени резултати. Изиграхме няколко положителни мачове, които спечелихме. Въпреки това имаше някои срещи, в които можехме да победим, само че не успяхме. "

България е един от четирите тима кандидати в шампионата, което значи, че могат да изгубят мястото си в надпреварата през идната година, в случай че останалите три са по-добри от тях тази година.
„ Наясно сме, че в случай че не играем добре и не печелим задоволително точки, имаме огромен риск да не играем в шампионата през идващия сезон. Така, че нашата съществена цел още веднъж е обвързвана с това ", показва Йосифов. „ Не сме от калибъра на тимове като Бразилия, Италия или Русия, които си слагат високи цели, като да вземем за пример да стигнем полуфиналите или да спечелим медали. За начало би трябвало да помислим за опазване на мястото ни. Важното е да играем добре. И в случай че покажем, че можем, за какво да не се стремим към положителни резултати... "


Според капитана, Лигата дава добра опция за показване на млади играчи, които ще сформират ядрото на отбора в бъдеще, и ще подобрят приемствеността сред тях и опитни членове на тима. " Бих желал да помоля почитателите да продължат да ни поддържат и да имат самообладание, изключително младите момчета ", добави той.

Преди да се причисли към националния тим, Виктор Йосифов се радва на заслужена отмора след интензивния клубен сезон. През първата си година с Веро Волей (Монца) той стигна до финала на Купата на кандидатите в Европа и приключи на осмо място в италаинската Сериа А1.

„ Мисля, че беше добър сезон, тъй като постигнахме и двете цели, които си бяхме поставили”, заключи Йосифов. " В състава имаше много млади и надарени играчи, които се оправиха доста добре. Разбира се, ще има промени за идващия сезон, само че аз бях един от първите, които удължиха договорите си. Клубът изрази желанието си и ми сподели, че ме цени. Свикнал съм да играя в Италия, тъй че въобще не се поколебах да остана. "

А ето и Идеалния тим на Виктор Йосифов:
Разпределител: Лучано Де Чеко (Аржентина) - " За мен, той е най-хубавият разпределител, с който може да се играе, тъй като пасът му е най-труден за разгадаване. "
Диагонал: Иван Милкович (Сърбия) - " Откакто започнах да виждам волейбол, не съм забелязал по-силен диагонал - страховит състезател, който завоюва всичко.

Посрещач 1: Матей Казийски (България) - " Той е един от най-хубавите играчи, кадърен самичък да реши мача. "

Посрещач 2: Жиба (Бразилия) - " Той е сложен състезател, овладял всички детайли. В най-хубавите си години той беше просто свръхестествен! "

Център: Дмитрий Мусерский (Русия) - " С всичките му качества, просто е невероятно да се играе против него. "

Либеро: Серджо Сантос (Бразилия) - " Той е фантастично либеро, свръхестествен в разчитането на играта, с невероятни спасявания. "

fivb.com

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР