Канцлерът Олаф Шолц заяви, че решението на Русия да нахлуе

...
Канцлерът Олаф Шолц заяви, че решението на Русия да нахлуе
Коментари Харесай

Решението на Русия да нахлуе в Украйна е било взето поне 1 година преди началото: Шолц

Канцлерът Олаф Шолц съобщи, че решението на Русия да нахлуе в Украйна е било взето " една година преди да стартира, а може би и по-рано ", и добави, че съгласно него Москва ще бъде " в положение да продължи войната в действителност дълго време "

В изявление за предаването " Face the Nation " на CBS News Шолц също по този начин отбрани закъсненията на Берлин при доставката на оръжия за Украйна.

Според него изчакването се дължи на нуждата от образование на украински бойци в Германия.

" Винаги ще виждаме, че Германия е една от страните, които вършат най-вече, тъй като това, което изпращаме в този момент, е най-усъвършенстваната технология, която може да се употребява ", сподели Шолц.

Той също по този начин призна, че е било неточност на европейските страни да станат толкоз подвластни от съветската сила.

" Трябваше да влагаме в цяла Европа в инфраструктура, която ни дава опция да променяме доставките от един ден до различен ", сподели той. " Това е урокът, който научихме... бъдете готови за сходна обстановка. "

Шолц съобщи още, че в този момент най-важното е да се прави бизнес " с доста страни, с цел да може да се оправиш със обстановката, когато зародят проблеми с някоя от тях ".

" Мисля, че светът, в който ще живеем през 2050 година, ще бъде многополюсен ", добави той. " Много страни ще бъдат значими. Съединените щати, Русия, Китай, Европейският съюз и страните от този съюз, само че също по този начин Индонезия и Индия, Южна Африка, страни от [Южна Америка]. "

Канцлерът съобщи, че " огромната задача " в този момент е " да създадем по този начин, че това да работи ", като добави, че " многополюсността не е задоволителна. Многостранно съдействие за по-добро бъдеще - към това би трябвало да се стремим.

" Коментирайки неотдавнашната среща на върха на НАТО, на която Китай беше избран като опасност, Шолц съобщи, че изказването е в цялостно сходство с описаната от него тактика. Той изясни, че това значи единствено, че блокът " е наясно с проблемите, които могат да зародят " Шолц акцентира, че членовете на НАТО са демократични страни и по тази причина не са нападателни " към останалия свят ", а просто работят " за свят, в който експанзията не работи ", като добави, че демокрациите остават " доста мощни ", тъй като са подкрепяни от хората.

Но би трябвало да сме наясно с тези закани, които идват в нашето бъдеще. И това идва от автокрации... тъй като те са склонни да бъдат нападателни ", сподели той.

Шолц счита, че началото на съветската атака в Украйна е " преломен миг в интернационалната политика " Преди февруари, сподели той, " прекалено много хора по света " са се надявали, че актуалният свят ще бъде друг от този в предишното, когато " силата и властта са решавали бъдещето на страните, а не разпоредбите и споразуменията, които имаме сред страните "

От тези времена в предишното съществува " съглашение, че не би трябвало да се вършат опити за смяна на територията... за смяна на границите, за навлизане в прилежащата страна. И това съглашение в този момент е анулирано от Путин ", сподели той.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР