Канцлерът на Обединеното кралство Джеръми Хънт обяви, че пролетният бюджет

...
Канцлерът на Обединеното кралство Джеръми Хънт обяви, че пролетният бюджет
Коментари Харесай

Джеръми Хънт обявява пролетния бюджет на 6 март

Канцлерът на Обединеното кралство Джеръми Хънт разгласи, че пролетният бюджет за 2024 година ще се организира на 6 март, оставяйки вратата открехната за възможни предварителни общи избори през май.

Очаква се Хънт да разгласи предизборни понижения на налозите в бюджета, създавайки нещо, което се надява да бъде разграничителна линия с лейбъристите и сигнал, че Англия върви към по-добри стопански времена.

Изборът на 6 март оставя отворена опцията министър-председателят Риши Сунак да свика общи избори незабавно след бюджета, като денят на гласуването съответствува с локалните избори на 2 май. най-вероятно ще свика избори през есента. „ Това ще даде повече време за по-ниска инфлация, понижаване на налозите и — да се надяваме — по-ниски лихвени проценти, които да се захранят “, сподели един.

Изборите се организират 25 работни дни след разпускането на Народното събрание, което значи Сунак ще би трябвало да свика допитване през седмицата, започваща на 25 март, в случай че желае да отиде в страната на 2 май...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР